Csontritkulás

 

Tisztelt Szakértő!     Hallottam az Aclasta nevü infuzióról, melynek hatóanyaga a zoledronsav. Állítólag ezt az infuziót egy évben csak egyszer kell beadni és egész évre hatékony. Kérdésem, hogy mi az Ön véleménye erről a gyógyszerről, és miért nem ezt alkalmazzák a sok macerás és sok esetben hatástalan gyógyszerek helyett?   Tisztelettel: Paseczki Gyuláné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csontritkulás témában

Tisztelt Kérdező!

Az OEP jelentős támogatást ad ezekre a drága gyógyszerekre, mindamellett, hogy a betegeknek is elég jelentős összeget kell fizetniük. Azonban nyilvánvaló, hogy korlátot is kell szabni, tehát nem kaphatja bárki.  Ennél a gyógyszernél abban rejlik a korlát, hogy csak azok kaphatják, akiknél súlyos a csontritkulás, illetve  a hagyományos tablettás szerek nem elég hatékonyak, vagy mellékhatásuk jelentkezik.  Ezen felül veseelégtelenségben sem adható ez a gyógyszer, vagy ha fogászati bevatkozást terveznek fél éven belül.  Ezeken felül, már az orvos egyéni elbírálásán múlik, hogy javasolja-e a betegének.

Meg kell, hogy mondjam, legtöbbször anyagi korlátai vannak a gyógyszer felírásának, mert a legtöbb ember nem engedheti meg magának, hogy egy összegben kifizessen  ennyi pénzt. Mindenestre hatékony gyógyszerről van szó! Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 28., 10:38; Megválaszolva: 2009. július 28., 10:38
Kérdések és válaszok: Csontritkulás
Osteoporosis
Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0, 6140 Z-score: -3, 06 T-score: -4, 16 Bal...
Csontritkuás gyógyszer nélkül
Tisztelt Doktor nő/ úr! 51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2, 9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát...
osteoporosis
Protelos forgalmazása megszűnt. Biszfoszfonát tartalmú gyógyszereket nem bírom a mellékhatások /homályos látás, álkapocs fájdalom/ miatt. Mit...
Vélemény kérése a Protelos...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni a Protelos gyógyszerrel kapcsolatban. 58 éves vagyok. Sajnos nagyon korán, 42 éves koromban...
Csontritkulás Mértéke
Tisztlet Doktornő! 57 éves vagyok. Csontritkulást állapítottak meg dexa vizsgálattal melynek értéke T-SCORE -4, Z-SCORE -2.9 gerincen...