Hirdetés
      • Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő !

         

        Csontritkulásos vizsálaton voltam és az eredményekről szeretném kérdezni !

         

        L.density :  0.778 g/cm

        L.Z-score:   -1.97

        L.t-score:    -2.38

         

         

        várom véleményét, előre is köszönöm !

         

        Tisztelettel:

                             Ildikó

         

         

         

                        

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Kedves Ildikó!

        Aminek jelentősége van az a T-score, mivel az van az életkorához meg a testalkatához hasonlítva. Amennyiben -2,5 alatt van akkor súlyos csontritkulásról beszélünk, és akkor orvosi kezelés szükséges. Mivel maga a közelében van így sajnos majdnem súlyos a csontritkulása, de bizony a TB nem támogatja magának a gyógyszert, így csak drágábban tudja megvenni. Sajnos ez van. Egyéb teendők, sok mozgás, sok D-vitamin, sok tej és sok napozás. Szolárium.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-18 10:28:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0,6140 Z-score: -3,06 T-score: -4,16 Bal combnyak g/cm2 0,5980 Z-score: -1,01 T-score: -2,19 Jelenleg Optirize 75 mg-ot szedek havi 2 tablettát...
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...