• Zoledronat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szemorvos! Arra szeretnék választ kérni, hogy a menupausán a romló csontritkulásom miatt Zoledronat infúziót fel vehetem-e? Az allergia vizsgálat most van folyamatban - amennyiben a gyógyszerből a kezelő orvosom tud biztosítani a vizsgálathoz egy-két cseppet a levett vérhez - mert a fosomaxtól befulladtam. Ezen kívül glaucomával állok kezelés alatt már színtén 15-16 éve. Várom szíves válaszát, mert most nem tudom a szemorvosomat felkeresni. Tisztelettel: Szabó Imréné

        Dr. Szanyi Andrea válasza a csontritkulás témában

        Kedves Kérdező! A zoledronat ugyanabba a gyógyszercsoportba, a biszfoszfonatok közé tartozik, mint az alendronat (Fosamax). Az allergiás reakció különböző gyógyszer hatóanyagokra egymástól függetlenül keletkezhet, nem jelenti azt, hogy minden hasonló szerre kialakul. Javasolt az allergiavizsgálat és a kezelés megkezdésekor az orvosi felügyelet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 01., 16:38; Megválaszolva: 2012. március 04., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: