Hirdetés
      • autoagresszív(?) 4 éves folyt.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Köszönöm válaszát. A következő kérdésem az lenne, hogy már járt óvodába és a probléma akkor is fennállt amikor a testvére megszületett és egyébként imádja a húgát, akkor is a kistestvér születése váltja ki belőle ezt a viselkedést? Anővére (6éves) ugyanebbe az oviba jár.Bár a 3. gyk-m óvónénije felajánlotta, hogy az iskola előtt álló gyermekem is hozzam el, mert délután már úgysem csinálnak semmit. Úgy gondolja hozzam el mindkét gyermeket ebéd után?Az is érdekelne, hogy mit javasolna ha aktív dolgozó lennék? Nem a kényelmetlenség miatt kérdem,- bár tény, hogy pl.hivatalos ügy intézésekor azt sem veszik jó néven ha egy gyermekkel jár el az illető, nemhogy hárommal- hanem azért mert nem a 3. gyermekemmel vagyok GYED-en hanem a 4.-kel. Természetesen az sem zavar, ha egyáltalán nem jár óvodába, ha Ön szerint ez jó volna. Kérem vegye figyelembe azt is, hogy azelőtt munkába kívánok állni mielőtt iskolaköteles lesz a gyermekem. Akkor viszont nincs más megoldás ott kell aludnia. HOgy fogom visszaszoktatni? Úgy tűnik sikerült megtalálni a probléma okát: A lányom szerelmes és szeretné, hogy az ágya a szeretett ifjú mellett lenne. Ezt ugyan csak egyszer próbálták ki óvónénik, de sikeres művelet volt. Egyelőre. Ez nem jelenthet további gondot a fejődésében? Köszönöm válaszát.

        Dr. Veress Dóra válasza a autoagresszivitás, viselkedészavar témában

        Kedves Anyuka! Kezdetben a beszéd problémák és az óvoda megkezdése válthatta ki ezt a viselkedést, majd miután ez megszűnt, jött a kistestvér, akivel Ön otthon maradt. Elképzelhetőnek tartom, hogy ennek tudható be a jóval enyhébb formában fennmaradt harapdálás. Ha a kislánya délután nem alszik az oviban (még a kisfiú mellett sem), akkor javaslom, hogy egy fél évig próbálja meg haza vinni ebéd után, és nézze meg, hogy megszűnnek-e a tünetei? Ha a kislánya nem harapdálja magát és más formában sem indulatos, akkor jót tett vele, és maradjon még egy fél évet félnapos az oviban. Jövőre már érik annyit az idegrendszere, hogy gond nélkül ott marad ebéd után is. Mire újra munkába áll, addigra már lehet, hogy nyoma sem lesz ennek a problémának. A másik gyermeket nem kell hazavinnie az oviból, csak akkor ha ez Önnek így kényelmes, vagy ő is szeretne elmenni haza magukkal. MIndezek mellett érdemes lenne elvinnie a kicsit a gyermekpszichiátriára egy kivizsgálásra, hogy biztosak lehessenek benne, hogy nem komolyabb probléma okozza az önkárosító magatartást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 10:59; Megválaszolva: 2011. október 06., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés