Mikortól lehet kezdeni a hozzátáplálást?

Kedves Doktornő! Úr! Kisfiam 14 hetes, 2 hetes korától tápszert kap, Mildibé1-est. 3200g és 56cm volt születésekor, most 6900g és 65cm. Szeretném tudni, hogy mindenképpen meg kell várni a 4-5 hónapot a hozzátáplálás elkezdésével? Attól félek, hogy a tápszertől hízik ennyire. Köszönöm válaszát! Emőke

Dr. Csáki Csilla válasza csecsemőtáplálás témában

Kedves Emőke!

A hozzátáplálással tápszeres baba esetén is javasolt megvárni a 16 hetes életkort. A túlzott súlygyarapodás mérséklése céljából javaslom, álljanak át a Mildibéhez hasonlóan kedvező árú, de jóval korszerűbb összetételű, csökkentett fehérjetartalmú, újfajta tápszerre, a Lactogen 1 -re! Háziorvos fel tudja írni.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. március 19., 13:32; Megválaszolva: 2011. március 21., 22:41
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő nem tud inni
Tisztelt Orvos szakértő! Van egy 4 hetes kislányom! Szoptatni nem tudtam csak potolva tapszerrel, el is apadt a tej! Milumil HA starrtal kezdtuk...
Nem gyarapodik a kicsi
Tiszteletem! Azért írok, mert három hónapos kisfiamnak nincs étvágya, nem akar szopni. Időre született, egészségesen. Az első hónapban remekül...
2 hónapos babát diétáztatni?
Kedves Doktornő! A kisfiunk most 8 hetes, 3910 grammal és 57 cm-rel született. Most 6, 2 kg. A súlyához kiszámolt tápszermennyiséget kapja, de ez...
Baj ha nem eszik tápszert a baba?
Tisztelt doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 6hónapos kisfiam vagyis 5-én lesz annyi, és elkezdtük a hozzá táplálást mert tápszeresek...
keveset eszik a babám
Üdvözlöm! 11 hetes a kisfiam. 4600 gmal született, most 6700 g. Születése után antibiotikumos kezelésre szorult, mert magas volt a CRP értéke. Egy...