Gyerek szorongás

Kisfiam 3 éves 8 hónapos. Kb egy hónapja szopizást utánzó mozdulatokat végez a szájával szinte folyamatosan, sőt alvás közben is. Nagyon meg vagyok rémülve, hogy mi az oka. Kerem segítsenek.

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza pszichés probléma témában

Kedves Levélíró!

A száj, illetve a szopizás egy fontos, megnyugtató tevékenység volt az életünkben, a kapcsolódás, törődés színhelye. Lehet ez egy önmegnyugtató cselekvés a kisfiánál. Van, hogy korábbi viselkedésformák jelentkeznek, amikor egy kisgyermek nehézségeken megy keresztül, sok változás történik vele (pl. óvodakezdés, kistesó születése) , vagy körülötte. Azt érdemes végiggondolnia, hogy milyen nagyobb történések voltak a kisfiú életében (vagy akár az Ön életében – hiszen a kicsik még nagyon érzékenyen reagálnak a mama állapotaira) , amihez esetleg plusz lelki energiaára volt szüksége, hogy feldolgozza. Amennyiben a jelenség nem szűnik meg hosszabb időn keresztül sem, esetleg más viselkedési jellegzetességek is társulnak hozzá, úgy érdemes személyesen is felkeresniük egy gyermekpszichológust!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. március 05., 17:34; Megválaszolva: 2011. március 08., 21:58
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Baj, ha együtt alszom a gyerekkel?
Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr, Kisfiam 2 éves, a minap egy kedves (gyermekekkel foglalkozó) ismerősömtől kértem tanácsot beszédfejlődés és...
Gyerek pszichologia
Tisztelt doktor úr/nő! Azt szeretném meg kérdezni, van egy 8 éves nevelt lányunk aki magatartási zavarokkal küzd az iskolában is és itthon is.a...
Közel 3 éves gyermek viselkedése
Fiúgyermekem februárban lesz 3 éves. Élénk, mozgékony gyerek, szereti a gyerektársaságot, a felnőttekkel is barátságos. Kb. 2, 5 éves korától...
Problémák az óvodában
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! A kislányom 3, 5 éves! Szeptembertől járunk óvodába. Amíg nem, jártunk addig azért sírt mert járni szeretne, de aztán...