Tejallergia

Kedves Doktornő/Doktorúr Kisbabám 4, 5hónapos kb 2 hónapos korától Pregomin tápszert kapott mert az orvosunk szerint tejallergiás. A babámnak nem volt sem hasmnése, kiütés sem volt rajta hanem a pocakjából nem tudtak kiürülni a gázok és ez okozta neki a hasfájást.kb másfél hónapja elvittük kislányunkat tejallergia vérvételre 1 napig tejes tépszert kellett innia és következő nap reggel mentünk is a vérvételre.az eredmény: össz ige 10.2 lett és a sp ige ez azt hiszem a tejallergia 16, 7 és a maximum ebből 18 lehet.az ottani orvos azt mondta hogy kezdjük el neki újból a tejes ha.-s tápszert adni. A saját gyerekorvosunk meg azt mondta hogy nem elég 1 nap tejivás ahhoz hogy kiderüljön a baba tejallergiás e. szerinte azért az mert az iga a min. alatt volt 0.08. azért tejallergiás kérdéseim:elég e 1 nap tejivás ahhoz hogy a köv. nap elmehessünk tejallergia vérvételre? A másik hogy Ön szerint az hogy a pocakja tele van gázzal az tejallergiára utalhat? most a tejes tápszert kapja de közben a foga is jön így nagy fájdalmai vannak így nehéz megállapítani hogy most a foga fáje vagy a hasa...mert ha megakarom itatni teával akkor is húzza magát gondolom mert fáj az ínye és egész nap sír szegény..pohárból is próbáltam itatni de nem akar.. milyen jelei vannak hogy a pocakja tele van gázzal? mire figyeljek? van e vmilyen krém a fogzásra a dentinoxon kívül? Köszönöm válaszukat Üdvözlettel, Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a csecsemőtáplálás témában

Kedves Édesanya! Leírása alapján gyermekénél 2 hónapos korban, egyedül a haspuffadás panasza alapján állapították meg a „tejallergiát”. (Felvetődik egy fontos kérdés, ekkor mivel táplálta a csecsemőt: anyatejjel, tehéntej-alapú tápszerrel? Amennyiben anyatejjel, édesanya fogyasztott-e nagyobb mennyiségű tejet? ) Pusztán a haspuffadás panaszából ez a diagnózis nem állítható fel. Fiatal csecsemőknél a vérből végzett allergiavizsgálat által kapott eredmények nem minden esetben adnak valós eredményt, ekkor az immunrendszer érése folyamatban van, az ellenanyagképzés életkori sajátságot mutat! A táplálékallergia diagnózisának alapja a „gyanúba vont táplálék” elvételét követő tünetmentesség, majd az adott táplálék visszaadása, úgynevezett „terhelés” kapcsán ismételten megjelenő tünetek. „Elég e 1 nap tejivás ahhoz hogy a köv. nap elmehessünk tejallergia vérvételre? ” A tejterhelés kivitelezése több napot vesz igénybe. (Előzőleg erről a szülőt tájékoztatják.) A vérben egy nap után már megjelennek az ellenanyagok, de a csecsemő életkora miatt nem biztos, hogy az érték valós érték! (Későbbi életkorban ismétlés szükséges! ) „A másik hogy Ön szerint az hogy a pocakja tele van gázzal az tejallergiára utalhat? ” Igen, utalhat tejallergiára, de általában nem ez az egyedüli tünet! (Ez most az újonnan bevezetett tejalapú tápszer kapcsán jelent meg, vagy a Pregomin mellett is megvolt? ) „Milyen jelei vannak hogy a pocakja tele van gázzal? mire figyeljek? ” A gyermek nyugtalan, sokat sír, esetleg étvágytalan, lábait síráskor felfelé húzza, pocakja előemelkedő, tornáztatás, has masszírozását, (esetleg szélcsövezést ) követően nagy mennyiségű szél távozik. „Van e vmilyen krém a fogzásra a dentinoxon kívül? ” Igen, „Gengigél Baby” nevű gél. A probléma pontos tisztázása érdekében gyermekgasztroenterológus szakvizsgálat szükséges!

Kérdés: 2010. augusztus 12., 11:59; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:27
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba