Cerazette 2 SOS!

Tisztelt Címzett! Először is köszönöm a gyors választ! Lenne még egy kérdésem, hogy lányom 6 hetes, és tegnap egész nap csak sírt és idegesen "csapkodta" magát, kalimpált össze-vissza kezével lábával, mint aki tiszta ideg. Olyan szinten sírt egész nap, hogy 5-10 percet aludt, így éjjel átaludt 7 órát, pedig 3 óránként szoptatok. Kérdésem lenne, hogy lehet e ez a cerazette miatt? Széklete...ilyesmi rendben. Mióta kapja az espumizan cseppeket nem is volt hasfájós. Eddig még nem fordult elő ilyesmi. Egyébként nyugodt baba /volt/:-( Ma már valamivel jobb a helyzet, viszont a már régebben lefagyasztott tejemből adtam neki. Nagyon várom válaszukat! Mit tegyek? Hagyjam abba a szedését? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a gyermekgyógyászat témában

Kedves Édesanya! Gyermeke nagyfokú nyugtalansága nincs összefüggésben azzal, hogy Ön Cerazette tablettát szed. A gyógyszer hatóanyaga (etonogesztrel) bár kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe, annak sem mennyiségére, sem minőségére nem hat. Ez a csecsemő szervezetébe jutó úgynevezett progesztagén (hormon) pedig – eddigi ismereteink szerint- semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent a baba számára. A csecsemő nyugtalansága mással lehet összefüggésben, hasfájás, induló fertőzés (pl. fülfájás), akár édesanya „idegeskedése” gyakori okok. Ha gyermeke továbbra is nyugtalankodna, viselkedését a korábbiakhoz képest furcsának ítélné, esetleg ehhez az izgatottsághoz más panasz is társulna, forduljon orvoshoz!

Kérdés: 2010. augusztus 05., 20:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 13:38
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba