• Beszedfejlodes.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor.

        A kovetkezo gonddal fordulok onhoz. Van egy 26 honapos kisfiam, es neha azt a latszatot kelti hogy egy 12 honapos szintjen van. Egyaltalan nem beszel, csak a gugu gaga es itt kimerult a gyerek beszede, egyaltalan nem figyel rank, mintha gond lenne a hallasaval, de ha valami olyan tortenik amit szeret, mondjuk megy a tvbe a kedven meseje, vagy ha elmegyek otthonrol, azt meg alvo allapotban is meghallja. Duhkitoresei vannak, minden ok nelkul, harap rugdos, es kozben ugy visit mint akit nyuznak. Viszont latjuk rajta, hogy neha nagyon is tud beszelni tobbszor is hallotuk h beszelt, tobbszor is csinalt egy 2 eves gyerek szintjehez valo dolgokat, de utana mintha el felejtene, es megint kezelhetetlen, nem fogad szot abbol kifolyolag hogy nem figyel rank, mitha nem ertene meg amit mondok neki. Elegge aggaszt minket a dolog, es nem tudjuk kihez forduljunk leven hogy kinn elunk Angliaba majd egy eve. Otthon nem dolgoztam, nem reg kezdtem el, lehet hogy ez a ket dolog zavarta meg ennyire kisfiunkat? Hogyan tudnak segiteni, hogy jobban oda figyeljen a dolgokra? mert szerintem itt gyokerezik a problema hogy semmire nem figyel, csak eldegel  a sajat kis vilagaban. Hogyan segithetnenk elo a beszed fejlodeset? Es mikor erdemes komolyan aggodni, es mi lehet az oka mind annak amiert igy viselkedik?

        Bocsanat a hosszusagert meg az ekezet hianyert. Elore is koszonom valaszat.

        Udvozlettel: Szarvasne Kotsis Reka

        WEBBeteg szakértő válasza a beszédfejlődés témában

        Tisztelt anyuka!

        Véleményem szerint, ahhoz, hogy biztosan kizárjuk a komolyabb gondot éremes lenne a gyermeket megmutatni gyermekpszichológusnak. (Persze, ha felmerül a hallásprobléma, azt fülészeten ki kell vizsgáltatni először.) A gyermekpszichológus meg tudja azt ítélni, hogy az ön munkába állása válthatta-e ki  problémákat, vagy nagyobb a gond. E miatt még hazajönni is érdemes szerintem a vizsgálat erejéig, mert a gyarmak -gondolom- jobban érti  magyar nyelvet és ez fontos lehet a vizsgálat kivitelezésekor.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-15 18:51:19; Megválaszolva: 2010. március 15., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: