• Folyadékigény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Kislányom 6 és fél hónapos. Tápszert kap reggelire.180-210 ml.Tízóraira gyümölcsöt. (vagy én reszelek vagy pépesítek neki gyümölcsöt, vagy üveges bébi deszeretet kap, amit a boltokban árulnak)

        Ebédre főzeléket kap, általában ez is bolti üveges bébiétel.

        Uzsonára tejpépet adok neki, mert a védőnő ezt tanácsolta. (ezt 150ml vízzel kell összekeverni)

        És vacsorára tápszert kap. 210ml.

        Napközben vízet próbálok neki adni, előtte próbálkoztam gyümölcslevekkel (természetesen amit speciálisan kisbabáknak gyártanak) teával stb. de nem nagyon iszik.

        Az lenne kérdésem, hogy a fent említett étkezés alapján mennyi folyadékra lenne még szüksége? Illetve az étekezései a leírtak alapján ön szerint helyes?

         

        Előre is köszönöm a válaszát.

         

        Üdvözlettel:

         

        Zita,

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőtáplálás témában

        Tisztelt kérdező!

        A gyermekek jelzik, ha szomjasak. Nagyon helyes, hogy vízzel próbálkozik. Mivel az elmondott táplálékok mindegyike folyékony-pépes állagú, valószínűleg a gyermeke azért nem iszik, mert ez fedezi a szükségletét. Mennyisége megfelelőnek tűnik. Most nincs meleg, de nyáron valószínűleg igényelni fog plusz innivalót. (Jelezni fogja.) Ha lázas, beteg lenne, akkor megnőhet a folyadékigénye ilyenkor híg teával, vízzel, gyümölcslével próbálkozhat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-09 17:45:58; Megválaszolva: 2010. március 09., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: