• alváspanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! 8 hónapos kisfiam alvási szokásaival kapcsolatban szeretnék kérdezni. Mind a nappali, mind az esti elalvások úgy alakulnak, hogy keservesen sír, amíg el nem tud aludni. Napközben van hogy másfél órát nyűglődik/sír azért hogy aztán kb 40percet aludjon.Éjszaka még felkel egy tápszerért. Foga még nincs és az ínyén nem látom nyomát, igaz, nagyon nyálzik és folyton a "szájában van valami". Mitől lehet ez a keserves elalvás, és hogyan lehetne neki segíteni-mert a babusgatás ha mellé fekszem az nem segít-? köszönettel, Reni

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemő, alvás témában

        Kedves anyuka!

        Ebben a korbn már előfordolhat fogzási fájdalom, ezt a gyógyszertárakben kapható ecsetelők, hűsítő rágókák csökkenteni szokták. Amennyiben ez nem újkeletű gond, akkor sokat segíthet azzl, ha "megtanítja" a kicsit "elaludni". Legyen egy viszonylag pontos napirend, ahol az alvás előtti rituálék ismétlődjenek. Lehetőleg ezek a tennivalók ugyanazok, ugyanolyan sorrendben menjenek. Azután kapcsolja le  villanyt, húzza be a függönyt és ne beszélgessen a gyermekkel. Így ő is tudni fogja, hogy itt az alvás ideje. Lesz az elején biztosan néhány nehezebb napjuk, de megéri, mert egy így szoktatott gyermek nyugodtabban is alszik, és persze a szülőt is hagyja aludni. Semmiképpen ne legyen pozitív megerősítése a "nyűglődésnek" azzal, hogy olyankor újra játszik vele, beszélget vele stb., mert ez azt sugallja, hogy nincs is alvásidő. Prsze a gyermekek alvásigénye is más, de ezt ön el tudja dönteni a kicsi megfigyelése alapján. Még egy tanács. Nem hagyja, hogy túlságosan kimerüljön a gyemek, mert ez is nehezíthati az elalvását.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 10:54:44; Megválaszolva: 2010. március 06., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: