• Hozzátáplálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Balogh Andrea! Kislányom 3 és fél hónapos 50cm-rel és 3050 grammal született most 6600 gramm és 61, 5 cm.Szerintem szépen fejlődik. Anyatejet kap kizárólag. De a napokban voltunk orvosnál és azt mondta hogy 2 hét múlva adjak neki naponta egyszer gyümölcsöt vagyis el akarják kezdeni a hozzátáplálást amit nem értek miért. Mivel mindenhol azt hallom hogy amíg lehet kapjon anyatejet.Szeretném tudni hogy Önnek mi a véleménye ezzel kapcsolatban? Lehet hogy itt ez atendencia? (Olaszországban élünk mivel olasz az apuka) Köszönettel Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőtáplálás témában

        Kedves Mónika!

        Kétféle tendencia van: az egyik az, hogy 6 hónapos korig kizárólag csak anyatejet kapjon a baba illetve az, hogy 4 hónaposan kezdjük el a hozzátáplálást. Ez utóbbit inkább akkor szoktuk javasolni, ha az édesanyának nincs elég teje. Önök esetében ez nem áll fenn, így azt javaslom, hogy nyugodtan szoptasson a baba 6 hónapos koráig, ráérnek akkor elkezdeni a hozzátáplálást, ahogy írta a baba gyönyörűen gyarapodik, nincs ok aggodalomra.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-21 17:28:52; Megválaszolva: 2010. február 21., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: