• 5éves kisfiam nem akar semi olyat enni, ami egészséges

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.no vagy ur szeretnem megkerdezni hogy mit tegyek hogy az 5 eves gyerekem meg egye a fozeleket meg a gyumolcsoket mert nem nagyon eszik inkabb csak iszik de azt nagyon sokat cumisuvegbol narancslevet sehogy nem tudom elveni tole az uveget mert sir erte miota meg szuletett az ocse egyre kenyesebb hisztisebb es nem nagyon fogad nekem szot az pedig en ugyanugy foglalkozok vele mint azelott hogy megszuletet a kis ocse,   ovodaba nem szivesen jar hol rontotam ell kerem segitsen:(:(:(:( Elore is koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálkozás témában

        kedves Kérdező!

        Valahol úgy gondolom, hogy Ön a főnök olyan értelemben, hogy Ön a felnőtt, Ön tudja mi a jó a gyermekének, Ő még kicsi ezt nem tudja eldönteni. A sok gyümölcslé nem tesz jót sem a fogaknak, sem a gyermek étvágyának, eltelíti a gyomrot és nem lesz éhes a gyermek. És azt a gyümölcslevet először nem el kell venni attól a gyermektől, hanem az a gond, hogy az oda lett neki adva sokszor. Próbálja meg a gyümölcslevet fokozatosan átállítani vízre apránként és ne engedjen a hisztinek, a zsarolásnak, mindig gondoljon arra, hogy a gyermeknek tesz jót. És ne engedjen a lelkére hatni azzal, hogy a kistestvér miatt most engedni kell neki, gondolja át a dolgokat, játsszon vele amennyire ereje futja, vonja be a kicsi gondozásába stb. és ne érezzen lelkiismeret furdalást, akkor könnyebb lesz, majd meglátja.


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-02-04 15:37:43; Megválaszolva: 2010. február 04., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: