Mellméret!

Jó napot kívánok!

Nem tudom, hogy kinek írom ezt a levelet, ezért megszólítást nem alkalmazok.

Az én problémám az lenne, hogy egy kérdést szeretnék felvetni azzal kapcsolatban, hogy a női mell mérete befolyásolhatja-e a későbbi utód táplálkozási tevékenységét.

Azaz, ha egy nő melle kicsi, akkor abból kevesebb anyatej állítható-e elő, mint egy olyan nő esetén, akinek nagyobb a melle?

Más szemszögből pedig, létezhet-e, olyan ember nőstény egyed, amelynek a mellmérete olyan kicsi, hogy nem tudná anyatejből táplálni gyermekét?

Mert, ha felvetődne az a probléma, hogy olyan nőt szeret a férfi, amelyiknek gyönyörű az arca, azonban nagyon kicsi, szinte jelentéktelen méretű mellel rendelkező mellű nőt szeret, kell-e aggódnia amiatt, hogy az a nő nem lesz képes a közös gyermeküket anyatejjel szoptatni?

Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza mellméret, szoptatás témában

Kedves Kérdező!

Alaptalanok a félelmei. A kis mellű nők is tudják a gyermeküket szoptatni, mert a női mell méretét a zsírállomány határozza meg, ezzel szemben a szoptatás és tejtermelés a mirigyállománytól függ, mely a terhesség és a gyermekágyas időszak alatt fokozatosan növekedni fog. Megjegyzem, hogy nem egy olyan nagy mellű anya van, akinél olyan csökevényes a mirigyállomány, hogy alig képes a szervezete anyatej termelésére.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 31., 09:22; Megválaszolva: 2009. augusztus 31., 09:22
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Szoptatás-Büfiztetés
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kisfiam 6 hetes, sokszor mohó, de van rá példa hogy szépen, normál tempóban szopik, szoptatás közben szüneteket tartok, hogy...
9 èves nem alszik egyedül
Csecsemő beütötte a fejét
Kiságy, kutacs
3 hónapos kisbaba fogzás