Alvászavar

Tisztel Doktor Úr/NŐ! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy van egy 10 éves kislányom aki 2-3 hónapja alvásproblémával küzd, vagyis nehezen tud elaludni. Minden este sír, hogy nem tud aludni, már probálkoztunk nyugtató teákkal, ami nem segítet az elalvásban. Már nem tudom, hogy mit csináljak vele, mert álltalában 11-12 óra mikor éjszaka elalszik. Kérdeztük tőle, hogy miért nem tud aludni a válasz rá, hogy nem vagyok álmos.De ez már nagyon fárasztó a család számára, mert nem tudjuk, hogy mi a baja, hogy ez egy betegség vagy csak hiszti. Már mindennel probálkoztunk, mint meseolvasás, nyugtatgatás és semmi haszna. Kérem segítsen, hogy mit csináljak vele vagy kihez forduljak, mert már a testvéreit sem hagyja pihenni a sírásával. Előre is köszönöm a segítségét.

WEBBeteg szakértő válasza alvászavar témában

Kedevs levélíró! Azt gondolom, olyan dolgok húzódhatnak meg a háttérben, amiket végig kellene szakember segitségével gondolniuk. Azt hiszem, fel se merül, hogy hiszti lenne, de vannak lelki folyamatok, ilyen a szorongás is pl., amit nem lehet megfogalmazni. Gondolom ön is volt már úgy feszült, ideges, nyugtalan, hogy nem tudta megválaszolni pontosan, hogy mi lehet az ok.. Azt hiszem érdemes lenne pszichológussal átbeszélniük a család életét, szokásait, esetleges gondjait, a gyereknevelési elveket, satöbbi.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 28.

Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés

Alvászavar
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen előző válaszát is! Sajnos úgy érzem, hogy egy helyben toporgok. Szedem 10 napja az emelt yarocen adagomat 30 mg-ot, de az...
Alvászavar, gyógyszerelhagyás
Kedves Doktornő! Múltkor azt javasolta, hogy ha szeretném csökkenteni a gyógyszereket, akkor először az altatót hagyjam el, aztán a helex sr-t. Az az igazság...
Alvászavar
Kedves Doktornő. Igen, néha elálmosodok már, el is bóbiskolok este, de nem mertem nem bevenni a stilnoxot mert olvastam a rebound hatástól. És mégcsak...
Alvászavar gyógyszer csökkentés
Kedves Doktornő, és hogyan lehet hetek alatt csökkenteni a helex sr-t, ha retard? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a normális folyamata, hogy tér...
Alvászavar gyógyszerelése
Kedves Doktornő! Köszönöm szépen az eddigi válaszait alvászavar témában. Szedem este a Helex Sr-t, aztán yarocen 15 mg, aztán stilnox, már 3 hete igy...
Súlyos alvászavar 4.
Kedves Doktornő, köszönöm szépen a választ! És a Yarocen 15 mg + Helex SR 0,5 + stilnox 10 mg kombinációt, hogyan vegyem be? Pl este 11kor lefekvéskor...