Ismét: érzékeny gyermek

Tisztelt Kazimir Doktornő!

Nagyon köszönöm a múltkori levelemre írt válaszát./" érzékeny gyerek"/

A válaszának utolsó mondata elgondolkodtatott, valóban a bajok forrása talán bennem gyökerezik.Bár mindig azt hittem "túltettem " magam első gyermekem elvesztésén, hiszen két egészséges gyermek anyukája vagyok. De ha őszinte vagyok magamhoz is élnek bennem a nehéz emlékek és hurcolom őket. Az első terhességem egy hirtelen növekvő myoma miatt végig problémás volt, nem lehetett tudni, mennyire árt majd  a babának, Terhességem alatt sikerült eltávolítani a myomát, de sajnos a kislányomnál koponya rendellenességeket okozott, menthetetlen volt. Szörnyű érzés volt, hogy valójában az én betegségem miatt halt meg.... Mindezekkel az eseményekkel párhuzamosan a sógornőm is babát várt, majdnem egyidősek lettek volna a gyerekeink Határozottan emlékszem egy olyan kábult gondolatra a szülés után, hogy biztosan az ő gyereke is megszületett már, mint ahogy az enyém...Hála Istennek az ő gyermeke egészségesen született, és őszintén örültem ennek.Ő az a kisfiú akitől az én fiam mindig nagyon félt Mi a véleménye,, megérezhetett-e gyermekem mindebből valamit, lehet-e összefüggés az ő szorongása és az én gondolataim között. Válaszát tisztelettel megköszönöm: Andrea 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza érzékeny gyerek témában

Kedves Anyuka!

Igen, azt gondolom, ha ön feldolgozza a kisbaba elvesztését, bűntudatát és szorongását, félelmeit, akkor a kicsi fia is változni fog. A tudattalan működése a személyiségnek sok mindent megérez a multból. Még azt is, ami el van fojtva.Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 15., 16:28; Megválaszolva: 2009. július 15., 16:28
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?