• Mennyire sérül a gyermek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. A kisfiamról lenne szó aki februárban lett 3 éves. Sajnos élettársammal, a kisfiú apjával megromlott a kapcsolatunk, ami miatt február elején elköltöztünk tőle.Családnál találtunk egyenlőre otthonra. A gyerekek(egy 7 éves kislány 18 éves fiú és a 3 éves kisfiú)nagyon jól érezték magukat ebben a környezetben.Igaz nem voltak még itt de felhőtlen volt a boldogságuk.Semmilyen zárkózottságot vagy bármilyen jellegű problémát nem vettem észre rajtuk, ami esetleg arra utalt volna miszerint nem érzik jól magukat új otthonukban. A volt párom az elköltözésünk után két héttel eljött hogy szeretné megnézni a kisfiút, és egy óvatlan pillanatban elvitte a kicsit. Nem köszönhetett el tőlem csak fogta és gyakorlatilag ellopta a gyereket.Ennek mát több mint két hónapja. Azóta a kicsi nem beszél velem telefonon. Azóta nem láttam a kicsit.Hiába minden próbálkozás hogy visszakapjam, nem sikerül meggyőznöm a gyerek apját arról hogy nálam lehessen a kicsi addig amíg a bíróság nem dönt az elhelyezéséről.Eddig nem látogattam meg a kicsit mert 350 km-re van tőlem. Anyagilag sem tudom ezt megtenni. A volt párom sem engedne a gyerek közelébe. A kicsivel nagyon jó volt a kapcsolatom mindig.Nagyon ragaszkodott hozzám is és a testvéreihez is.Szeretném tudni miért nem beszél velem a kicsi. Mi történik akkor ha elmegyek hozzá és meglát? Milyen törést fog szenvedni a kicsi azért mert elszakították tőlem? Fog-e még ugyan úgy ragaszkodni, kötődni hozzám mint régen? Egy másik pszihológus szerint, akit a volt párom keresett meg állítólag, a gyereket nem szabad felzaklatni azzal hogy én látogatom vagy esetleg elhozom a megszokott környezetéből. A kicsi nagyon ragaszkodott hozzám a testvéreihez, miért zaklatja fel az ha én nevelem, az hogy a testvéreivel van? Én nagyon jó anyának tartom magam és minden követ megmozgatok azért hogy a kicsi velem legyen.Tudom hogy szüksége van rám hiszen 3 éves. Az apja és a nagymamája engem nem pótolhat. Az igazságügyi szakértő, akit a bíróság fog kirendelni a vizsgálatra(gyermekelhelyezési pert elindítottuk és ott fogják ezt elrendelni)el tudja-e ennyi idő elteltével(amióta a gyereknek semmilyen kapcsolata nincs velem)dönteni mennyire kötődik hozzám a gyerek.Hogy milyen volt a kapcsolatunk.emlékezni fog-e a kicsi rám? Kérem a doktor nőt minél hamarabb válaszoljon, mert sajnos a kétségbeeséstől és a hiányától már én is kikészülök teljesen.Sokat sírok én is a testvérei is.Hiányzik mindenkinek a kicsi.Kérem önt írjon nekem mi fog történni ezek után a kisfiammal, fog-e beszélni velem? Visszatalál-e a testvéreihez és hozzám? Szeretnék tudni az esetleges lelkisérülésekről és a gyógyításuktól. Maradandóak lesznek-e vagy esetleg nyom nélkül elmúlik idővel? Segítségét tisztelettel köszönöm.Berry

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermek pszichológia témában

        Kedves Berry!

        A megromlott párkapcsolatban gyakori, hogy a másik fél iránti bosszút a gyerek segítségével folytatják a szülők egymás ellen.
        Tudják, hogy a másik félnek mi a gyenge pontja és ott bántják, ahol a legjobban fáj.
        A gyereket eszköznek használni bűn.
        Visszaélés a gyerek kiszolgáltatottságával.
        Javaslom, kérjen gyermek újraelhelyezési pert, és ott a szakértő vizsgálata alapján a gyermek számára legkedvezőbb döntésében lehet bízni.
        Megvannak az eszközök arra, hogy objektíven döntsenek arról, hol a legjobb a gyereknek.
        Ezt a harcot egyedül nem tudja megvívni, ezért javaslom, hogy ehhez a módszerhez folyamodjék!
        A gyerek nem tárgy, hogy ellopni, visszalopni lehessen!
        Ne omoljon össze, küzdjön, ez a kötelessége, ez, amit most meg kell tennie!
        Forduljon a Családsegítő Intézethez, ott segítséget fog kapni!

         

         

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 09:03:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy van egy újszülött fiam 13 napos, akit elvittem a házi gyermekorvoshoz aki megállapította hogy túl nagy a kutacsa, ezért Eurovit D vitamint írt fel, eddig értem is, csak hogy napi 5 csepp adagolást...