• Menni vagy nem menni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Kazimir Ágnes!

        Kislányom 4 éves. Beirattuk egy olyan játszócsoportba, ahol angolul énekelnek, mondókáznak, tornáznak a gyereket. Már egy éve is járunk ide, de akkor csak egy tornacsoportba. Most más gyerekekkel van együtt. Ismeri a tanárnőt, kedveli is. A gyerekekkel nem igazán alakult ki kapcsolata. Aktívan nem vesz részt a foglalkozáson, sokáig igényelte, hogy ott legyek mellette, de azután a tanárnő kérésére és kint maradtam. Gyermekem végigüli a foglalkozást, de beállni, játszani nem akar. Otthon eljátssza velünk, amit ott tanultak, mindig hallgatja az angol dalokat, énekli is őket. Most már pár hete, nincs kedve menni se. Mi most nem is erőltetjük ezt, mert úgy érzem szeret is ott lenni, meg nem is. MIt tegyek? Hagyjam ennyiben és ne járjunk többet, vagy lehet ennek valami pszichés gond a hátterében.

        Ebben kérném a segítségét, ön ennyiből hogy látja a helyzetet?

        Előre köszönöm válaszát. Üdvözlettel, LK.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermeknevelés témában

        Kedves Anyuka!

        Azt hiszem, nem szerencsés olyan csoportba járatni a 4 éves kisgyereket, ahova az anyuka, ha a gyerek igényli, nem mehet be vele.
        Az ilyen korú gyerekek együtt még ritkán játszanak, inkább egymás mellett, egymás játékát figyelve, de önállóan.
        Nem gondolom tehát, hogy érdemes ezt eröltetni, hiszen többet árt mint használ.
        Egyébként se tesz jót egy ilyen korú gyereknek, ha olyan alkalmazkodásra van kényszerítve, mégha a legkedvesebb módon is- amelyre életkora és lelki igénye szerint sincsen megérve.
        Más a tornázgatás, a mozgás öröméért, a játékos együtt-tanulás, a tanulás öröméért, és más a "kisiskola", amelyre semmi szüksége sincs a kicsinek, a leírtak alapján.

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 13:51:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy van egy újszülött fiam 13 napos, akit elvittem a házi gyermekorvoshoz aki megállapította hogy túl nagy a kutacsa, ezért Eurovit D vitamint írt fel, eddig értem is, csak hogy napi 5 csepp adagolást...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.