• Miért fél a nőktől a gyermekem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Van egy 2 és fél éves kisfiam, aki ha nővel vagy kislánnyal találkozik, azonnal ellenszenvet mutat irántuk, kiabál velük, és néha még ütögeti, vagy rugdossa őket. Legyen az családtag vagy teljesen ismeretlen. Az édesapja külföldön dolgozik, így csak hétvégenként találkoznak. Próbáltam már szépen is, csúnyán is leszoktatni erről a kellemetlen szokásáról, de nem igazán sikerül. Más téren nem mutat ellenszenvet vagy agressziót, sőt a férfiakkal, kisfiúkkal teljesen normálisan viselkedik. Mit tehetnénk ennek érdekében, hogy ezt a fajta viselkedést abbahagyja?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermeknevelés témában

        Mire gondolt vajon, amikor megfogalmazta a kérdését? Mitől fél? Homoszexualitástól? Kérem, ne aggódjon, nincs miért! Ezen a téren legalábbis biztosan nincs.

        Elképzelhető, hogy a nőnemű ismerőseik harsányabbak, ijesztőbbek, érzelemkitöréseik lehetnek, felkapkodják, puszilgatják, hangosabban szólnak hozzá, mint szeretné, ezért ijedhet meg tőlük. Ha ugyanezt férfiak tennék, attól is megijedne!

        Ha az apuka külföldön dolgozik, és ritkán látják, azt gondolom, önnek ez nehéz mindennapokat eredményez, minden az ön vállán nyugszik. Esetleges hazaérkezése is kizökkentheti a nyugalmat. Egyik sem tesz jót egy kisgyermek biztonságigényének, de elképzelhető, hogy a távkapcsolat a párkapcsolatukat is megterheli. Ettől ön lehet idegesebb, feszültebb, amit a kicsi is megérezhet.

        Vagyis komplexebb a probléma annál, mint hogy a kicsi a nőktől fél.

        Kérem, gondolja, gondolják mindezt végig!

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes  gyermekpszichológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 11:04:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: