• Gyermek-viselkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kisfiam 27 hónapos.Normális családban, normális körülmények között neveljük. Anyósomékkal egy házban, de külön háztartásban élünk. Emiatt vannak feszültségek. Problémám, hogy pár hete elkezdett verekedni! Vele egyidős gyerekeket bánt, játékokon szoktak összeveszni.Nem minden esetben viselkedik agresszíven, és ha rászólok, hogy kérje el, ne erőszakkal vegye el, stb., sokszor szót fogad. Viszont a nagy gondom, hogy ha valami nem tetszik Neki, pl.beszélgetek és Ő azt szeretné Rá figyeljek, vagy ha pelenkázni, öltöztetni szeretném, szinte mindig "nekem jön"! Üt, rúg, harap.Nem játék Neki, látszik, hogy mérges, indulatos. Nagyon be tudja hergelni magát! Mindig próbálok Neki magyarázni, nyugodt állapotban elmondani Neki, hogy engem nem üthet! Értem, hogy mérges, csapkodjon egy párnát, vagy valami, de még nem igazán érti.Ilyenkor próbálom lefogni, de teljesen kivetkőzik magából! Nem szeretném bántani, de egyszerűen annyira tehetetlen, tanácstalan vagyok! Nem tudom, hogy le kell nyugtatnom, vagy hagyjam, hogy kitombolja magát? Ha otthagyom, utánam jön. Nem értem, miért csak engem bánt, apukájával nem csinálja. Nem tudom, mit kellene csinálnom, vagy mit csinálok rosszul! Azt olvastam, a büntetés nem jó. De rácsapni a kezére sem jó! De nem érti meg.Nem akarom hagyni, hogy így viselkedjen! Értem én, hogy ki kell adnia a dühét! Meg gyakorlatilag bármi járhat a fejecskéjében, amitől frusztrált, dühös.De hogy tanítsam meg Neki, hogy ne engem bántson? Vagy ez nem "normális"? Vigyem el gyermekpszichológushoz? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Dóra

        Dr. Árki Ildikó válasza a viselkedés témában

        Tisztelt Kérdező! Sokszor a gyerekek már egészen kis korban rájönnek arra, hogyan tudják a szülő figyelmét magukra irányítani: a "rosszalkodás" mindig bejön. A pelenkázás sem a kedvencük, ilyenkor a legjobb stratégia a figyelem elterelés, kedvenc plüssállatka bepelenkázása, felöltöztetése stb. Írja, hogy feszültség is van a családban, ezért érdemes lenne családterapeutához fordulni, hogy békésebben teljenek a mindennapok, annál is inkább, mert a gyermekek érzékenyen reagálnak a feszült légkörre.Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2018. május 25., 23:23; Megválaszolva: 2018. május 28., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy van egy újszülött fiam 13 napos, akit elvittem a házi gyermekorvoshoz aki megállapította hogy túl nagy a kutacsa, ezért Eurovit D vitamint írt fel, eddig értem is, csak hogy napi 5 csepp adagolást...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.