• Gyermek hasmenése hozzátápláláskor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 6 hónapos kislányom egy hete gyakran kakil(naponta. Van amikor csak nagyon keveset és előfordul hogy nagyon híg, illetve van amikor nyálkás kissé. A gyermek jó közérzetű játszik, nevetgél. Egyetlen alkalommal volt panaszos. 3 napja kapja a Hidrasec Baby 10 mg granulátumot naponta háromszor. A hozzátáplálást még nem kezdtük el. Kap teát ami tartalmaz kevés cukrot. Ebbe naponta egyszer Normaflore-t öntök fél ampullával. A háziorvosunk azt mondta igazából nem tud mit vizsgálni rajta. A védőoltásokat megkapta mindent ami kötelező és ami választható. Mit tegyünk? Mik lehetnek az okok? Hogyan kezdjük így el a hozzátáplálást(vasárnap kezdenénk)? Köszönettel: Anyuka

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Hasmenés, Hozzátáplálás témában

        Tisztelt kérdező! A hozzátáplálás bevezetésével várjanak amíg nem gyógyul meg a kislány. A folyadékpótlás nagyon fontos, ha ez rendben van a betegség spontán gyógyulása várható. Ha romlik, vagy nem iszik eleget, menjenek orvoshoz.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. november 17., 18:26; Megválaszolva: 2016. november 23., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: