• fogzománc fejlődési rendellenesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A kislányom 16 hónapos. Kb. 1 hónapja vettem észre, hogy a felső metszőfogának a fele hiányzik. Én azt gondoltam elesett. Később a mellette lévő fogán is észleltem változást, a fogacska vége recés lett. Tegnap észrevettem, hogy a másik felső metszőfoga is sérült. A háziorvosnak mutattam, ő azt mondta fogzománc fejlődési rendellenesség is lehet. Ha valóban az akkor mit lehet vele tenni, mi állhat ennek a hátterében? Szopizik, de tej, tojás érzékenységre gyanakodva én sem ehettem hónapokon keresztül. Tejet, és tejterméket már fogyasztunk én 1 éves korától, a kislányom 2 hónapja. Tojást még nem eszünk. Én próbáltam vitaminokat és kalciumot szedni. Édességet, édesített üdítőt teát nem kapott a kislányom. A fogápolással is foglalkozunk.Nagyon aggódom, természetesen fogorvoshoz is szeretném elvinni, de két esetben is több mint két hétre adtak időpontot. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kissné Andi

        Dr. Balogh Andrea válasza a fogtörés témában

        Kedves Kérdező! Valóban lehet, hogy fogzománc probléma okozza az elváltozást, de lehet, hogy az ásványi anyagokat, D vitamint kell nagyobb adagban bevinni a szervezetbe. Mindenképpen mutassák meg fogorvosnak, a leírtak alapján úgy látom mindent megtesznek, további segítséget a fogorvos tud majd biztosítani, így látatlanban nehéz eldönteni, hogy mi okozza a tüneteket. HA már megvan az ok akkor lehet jobban segíteni pl.: Schüssler sók, stb. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. március 13., 09:40; Megválaszolva: 2015. március 16., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció