Beteg vagy nagyon rossz?

Üdvözlöm! 8 éves kisfiammal egyre súlyosabb magatartási problémák vannak. Olvasva az autizmusról és az asperger-szindrómáról, úgy érzem, ilyesmi állhat a háttérben. Bölcsiben még azt mondták, szendvicsgyerek, azért viselkedik így. Mikor oviba került, azt mondták, meg kell szoknia. 2 év után már ott tartottunk, hogy én neveltem félre. Óvodaváltás után úgy tűnt, jobb a helyzet, az ottani óvónénik, fölismerték, hogy lehet viszonylag kordában tartani. Minél többen voltak körülötte, annál kezelhetetlenebb volt. Kreatív, logikai feladatokkal lehet legjobban lekötni, imád hintázni, fejjel lefelé lógni, számítógépezni. Sokáig képes tologatni és pörgetni a játékokat. Egyedül érzi legjobban magát. Bár nem kezdett későn beszélni, de hadar és elég későn állt föl. Ugyanakkor iskolába úgy ment, hogy már olvasott, nyomtatott betűkkel írt és a szorzótábla egyes részeit is tudta. Most végezte az 1. osztályt, magatartása 2-es, szabályokat nem képes betartani, dühkitörések és hangulatingadozások jellemzik. Óráról kiszalad az udvarra és elbújik, a tanítói nem tudják kezelni. Agresszív, csúnyán beszél, társaival nem jön ki, beszélni nem lehet Vele, mert nem válaszol és szemkontaktust sem tart. Tele van érzelmekkel, de nem képes kifejezni azokat. A hangos dolgokat nem bírja, de Ő sokszor üvölt, mintegy levezetve a feszültségét. Értéktelen tárgyakhoz ragaszkodik, magántulajdonát rendkívül félti, de Ő nem tartja tiszteletben a másét. Elméletben tökéletesen tudja a helyes viselkedés szabályait, de képtelen betartani. Ha kudarc éri, meg akarja ölni magáti. Sok mindent megpróbáltunk, időlegesen voltak célravezetők. 4 gyermekünk közül Ő a 2. Édesapjával együtt élünk, de jóformán egyedül nevelem, mert a férjem napi 14-16 órát dolgozik. Tudom, hogy Neki lenne leginkább szüksége a napi nagyon pontos beosztásra, de sajnos nem mindig tudom betartani. Szeretnénk iskolát váltani, de attól tartok, ott is ugyanez lenne, nem jelentene megoldást. Kérem, segítsen, én már tehetetlen vagyok. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza Asperger-szindróma témában

Kedves Anyuka!

Megértem aggodalmát, tehetetlenségét és kétségeit is, azonban a bizonytalanság és találgatások helyett itt az idő, hogy kivizsgáltassák a gyereket annak érdekében, hogy a megfelelő terápiával elkezdődhessen a gyógyítása. Ezt a megfelelő gyermekszakellátáson végzik pl.Heim Pál Gyermekkórház - Faludi utcai telephely 1131 Budapest, Faludi u. 5.

Tel.: (06-1) 349-1514, (06-1) 329-1836 vagy a lakhelyük szerinti valamelyik gyerekkórházban. Valószínűleg kell hozzá a gyermek háziorvos beutalója is, vagyis érdemes konzultálniuk. A másik lehetséges út a lakhelyük vagy a gyerek iskolája szerinti nevelési tanácsadó, ahol elindíthatják a gyerek kivizsgálását. A diagnózis alapján lehet minden következő fázist megtervezni.

Üdvözlettel: Kovács Piroska

Kérdés: 2012. június 23., 22:25; Megválaszolva: 2012. június 25., 15:28
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Csecsemő beütötte a fejét
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.