Szélcső használata

A kislányom 6 hetes, és nagyon puffadós. A hasi UH-n azt mondták, hogy nagyon tele van a hasa és a belei levegővel. Ha használtuk a szélcsövet látványosan megnyugodott utána, és szépen tudott aludni. Bedugtuk a kis popsijába a szélcsövet, és a férjem körzött a lábaival és masszírozta a kis pociját. Nem használtuk minden nap, hanem csak ha sírt és nem tudott aludni. Körülbelül 15 perc egy használat. Tegnap sötét (fekete) színű dolog is megjelent a székletében a szélcső használata során. Nagyon megijedtünk, hogy esetleg megsértettük a vastagbelét, és ez esetleg alvadt vér. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy az-e? Ha nagyon erősen mozog a kis popsija a szélcső használata közben akkor megsérthetjük a végbelét? Mennyit szabad használni a szélcsövet?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza haspuffadás témában

A szélcsövezés hasznos eljárás lehet a puffadások megszüntetésében. Önök is eredményesen alkalmazzák, ügyesen megtanulták annak mindennapos végzését. Most fekete anyag jelent meg, ezért ijedtek meg. Néhány érv, hogy aggodalmukat eloszlassam: ha véletlenül megsértik a végbelet, friss piros vég jelenik meg a szélcső kihúzásakor. Amit láttak és fekete, szintén lehet vér, de feketesége arra utal, hogy a gyomor már megemésztette, azaz a gyomorból vagy annál magasabbról (szájból, orrból) származik. Tehát ha vér is, amit láttak, biztosan nem a szélcsövezéskor keletkezett. Gondolják végig, nyelhetett-e vért. Táplálékallergiák, de egyszerű gyomor-bélhurut is járhat kis mennyiségű vérzéssel. Mindenképpen tisztázni kell, hogy a székletben látott feketeség vér-e.Tegyenek félre a következő székletből és hozzák be intézetünkbe, ahol egyszerű laboratóriumi vizsgálat tisztázhatja, miről is van szó.

Másik megjegyzésem pedig az, hogy ha a baba hasa gyakran puffad, ennek gyógyítására rendelkezésre állnak olyan cseppek, amelyeket szájon keresztül kell bevenni, és amelyek önmagukban is hatásosak lehetnek, de mindenképpen kíméletesebbek (a baba és az Önök számára is) , mint a naponkénti szélcsövezés.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 22., 10:32; Megválaszolva: 2012. június 26., 20:31
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?