Alvással kapcsolatos gond

Kedves Doktornő Sajnos a kérdésem ugyanaz (A menyem szerint nem kell betakarni az unokámat, mert akkor sokszor felébred) Az ön válaszát megmutattam a fiamnak de semmi változás nem történt.. Szeretném tudni, hogy ha az unokám huzamosan így fog aludni milyen veszélynek van kitéve a veséje a háta a szervei, okozhat-e ez a hozzáállás komolyabb gondot unokámnak a későbbiek folyamán. Amennyiben ez veszélyes biztos rá tudom venni a fiamat, hogy vigyázzanak jobban az unokámra. Kérem a segítségét tisztelt doktornő. Nagyon köszönöm a segítségét. mami Anna Alice

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza gyerekaltatás témában

Kedves Anna mami!

Az én kisfiam sem szeret betakarózni, én úgy szoktam megoldani, hogy amikor alszik, akkor legalább a hátára-derekára teszek egy könnyű, de meleg plédet, hogy ne érezze a súlyát és szabadon tudjon mozogni. Amikor éjszaka arra jár valaki, akkor ellenőrzi, hogy rajta van-e a pléd, és ha nincs, akkor újra betakarja. Ugyan ezt fárasztó rendszeresen csinálni, de én úgy gondolom, hogy éjszaka a mozdulatlan fekvéstől könnyebben kihűl a gyerekek teste, és a veséje, a dereka könnyebben megfázik. Szerencsés esetben ennek semmilyen következménye nincs, de mi van, ha mégis? Szerintem nem éri meg kockáztatni. Másrészről meg a gyerekek sokszor nem látják tetteik következményét, ezért van a szülő, aki tudja, hogy nem szabad mindent úgy csinálni, ahogy a gyerek szeretné. Kompromisszumokat lehet kötni ésszerű határokon belül, de a felelősség mindig a szülőt terheli, és nem mondhatja később a gyerekének, hogy dehát te akartál így aludni...

Kérdés: 2012. április 25., 16:51; Megválaszolva: 2012. április 26., 22:49
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
3 hónapos kisbaba fogzás
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?