Hasmenés - mi segíthet?

Tisztelt Gyermekorvos! Kisfiamnál 4 napja hasmenéses tünetek jelentkeztek, hányása egyszer volt. A gyermekorvosunk normafloret írt fel, illetve hasmenésenként egy széntablettát. Hasmenése naponta egyszer van, már pépes állagú. viszont nem eszik szinte semmit. Mindig azt mondja, hogy nem éhes. Folyadékot iszik, almalevet, vizet vagy teát - mikor mit kíván meg. Félek, hogy kiszárad vagy éhen hal. Tavaly már voltunk emiatt kórházban 2 hétig, azt mondták nem rota. Lactoprotect vagy Lactiv adható-e neki? A normaflore-hoz hozzá tud szokni a szervezete? A másik probléáma a viselkedése: ha valami nme sikerül neki, püföli magát és engem is. Visszaszájal, mindennek úgy kell lennie, ahogy ő akarja. Az oviban kezes bárány, itthon meg kisördög. Itthon nyugi van, nincs szenvedélybetegségünk, odafigyelünk egymásra (a gyermekre is, ő az első). Ennyire elrontottam volna? Kérem segítsen!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

Kedves Anyuka! Ha a kisfia nem hány és naponta csak egyszer ürít székletet, ezek mellett pedig rendesen iszik, akkor nem fog kiszáradni. Ha kitisztul a szervezete, az étvágya is vissza fog térni, emiatt sem kell aggódnia. Az étvágy javítására adhat a gyermekének szájon át szedhető vitaminkészítményt. Mind a Normaflore, mind a Lactiv egyaránt probiotikum, így elég csak az egyiket adni, ezekhez nem szokik hozzá a szervezet. A viselkedési probléma sem aggasztó, ha az óvodában nincsenek vele gondok. Ez utóbbi annyit jelent, hogy tudja kontrollálni az indulatait, így az ellenkezéssel és a verekedéssel valami mást akar elérni. Talán több figyelmet szeretne, vagy a napközben felhalmozódott feszültséget otthon vezeti le. A sok odafigyelés mellett mozogjanak sokat, legyenek a friss levegőn, és ha lehetősége van rá, akkor napi egy órát töltsön a gyermekével. Ebben az egy órában senki ne zavarja meg önöket, és csinálják azt, amit a kisfia szeretne (természetesen bizonyos keretek közt). Tudom, hogy erre nehéz időt szakítani a napi rohanásban, de megéri. Ha a kisfia sokat számítógépezik, vagy mesét néz, akkor a tévé előtt töltött órák számát korlátozni kellene, mert ez is vezethet kiéletlen indulatokhoz.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 06., 15:15; Megválaszolva: 2012. március 08., 22:39
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba
Mit tegyek, hogy a kisfiam időben...
Kedves WebBeteg, Szeretném kérni a segítséget, hogy mi okozhatja a kisfiam esti elalvásának elnyúlását? Néhany hete kezdődött, hogy a 3 éves...