• 29 hónapos unokám altatása takaró nélkül helyes-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor nő A lakásban ahol unokám van 24-25 C fok van. A menyem szerint nem kell betakarni az unokám mert akkor felébred és sír. Rövid ujjú alul gombolós pamut ruha és pelenka van a gyermeken. Ez csak egy réteg. A karja a lába szabadon van, ritkán egy kis zokni van rajta. Így altatják. Nagyon féltem hogy későbbiek folyamán ez sok bajt okoz. Nehezen alszik el sűrűn felébred. Ha betakarják lerúgja a takarót és sír. A széklete rendszertelen. Szerintem mindez összefügg. Persze mint anyós nem sok szavam van. Nagyon féltem az unokám egészségét. Amikor játszik jobban fel van öltöztetve, mint amikor alszik. Ha játszik harisnyanadrág +nadrág van rajta. Nem értem ezt a logikát. Előre is köszönöm a válaszát. Anna

        Dr. Veress Dóra válasza a éjszakai alvás, baba témában

        Kedves Nagymama! Noha az unokája már megszokta ezt az altatási módot, mégis azt gondolom, hogy valahogyan meg kellene oldani, hogy egy kicsit több ruha legyen rajta, különösen hogyha nappal rendesen fel van öltöztetve. Éjszaka nem mozog annyit, könnyebben lehűl a teste, mindenképp keresni kellene módot arra, hogy ne is ébredjen fel, de fel is legyen öltöztetve. Ha a kedves menye nem akarja betakarni a gyereket, akkor adjon rá bővebb pizsamát, esetleg varrassanak a méretének megfelelő hálózsákot, ami nem korlátozza az éjszakai mozgását, de mégis védi a hidegtől. A pizsama és a hálózsák lehet kisállatos, mintás, olyan, amit a gyerek szívesen felvesz, esetleg maga választ ki. Ha nem alszik saját takaróval, akkor lehet, hogy az apáéval hagyja magát betakarni. A megoldásoknak csak a fantáziájuk szab határt. Kérdés persze az is, hogy miért kell fel éjszaka a kisunokája. Nem lehet, hogy azért alszik felületesebben, mert jön a foga, vagy zavarja valami? Lehet, hogy a zavaró tényezőt kellene megszüntetni, és az így elért nyugodtabb alvás alatt már nem zavarná, ha be van takarva.


        Kérdés: 2012. március 05., 06:15; Megválaszolva: 2012. március 08., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: