• Nem akarom korszak

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Kisfiam nagycsoportos óvodás, szeptemberben iskolába megy. A pszichológus szerint iskolaérett, erőssége a matematika.Tegnap voltunk nyílt napon egy iskolában, de ahelyett, hogy részt vett volna a feladatokban, inkább csak az ölemben ült és minden mással foglal-kozott. Az oviban is tapasztalom, hogy nem vesz részt minden foglalkozásban, így az elké- szített munkája sincs kitéve.Úgy látom, nem bírja, ha minden gyereknek ugyanazt kell és ugyanúgy csinálnia, nem a saját belátása szerint. Az oviban ez még lazábban van, viszont az iskola erről szól! Valamiért azt gondolja, hogy neki máshogy is lehet. Próbáltam neki magyarázni, hogy van, amit minden ember ugyanúgy csinál, neki is úgy kell majd, pl:a számok írása.Félünk az iskolakezdéstől emiatt.Ott hogy fogják erről leszoktatni? Dacol és ellenáll? Köszönettel:Bernadett

        Dr. Veress Dóra válasza a Iskolakezdés témában

        Kedves Bernadett! Az iskolakezdésig még van egy fél év, addig még sokat változik a kisfia. A nyílt napon szembesült először azzal, hogy milyen is egy iskola, és hogy mennyire más is ez a közeg az óvodához képest. Ez a felismerés szorongással töltötte el, ezért is "menekült" az ön ölébe. A dacosságát is indokolhatja a változás, de lehet kori sajátosság is. Ne erőltessék, hogy úgy viselkedjék, mint más, de jutalmazzák dícsérettel, ha megfelel az elvárásoknak. Az iskolával kapcsolatban is inkább a pozitívumokat emeljék ki, ne azt hallja, hogy mi lesz, ha nem jól viselkedik. A váltást próbálják a lehető legtermészetesebben kezelni, ne érezze az önök félelmét, mert akkor ő is fenntartásokkal fogja kezelni a tanulást. Valószínű egyébként, hogy nem lesz semmi gond, már csak azért sem, mert az iskola egy teljesen más közeg, ahol ő is alkalmazkodni fog a többiekhez. A közösséghez tartozás és a többiekkel való azonosulás alapvető lelki igény, ami az önök kisfiánál is jelentkezni fog, hiszen ez adja a legnagyobb biztonságérzetet az idegen környezetben.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 01., 09:35; Megválaszolva: 2012. március 02., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: