• Feledékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Fiam 3.osztályos tanuló. Az első félévi eredményei jók voltak. mindenből ötös volt. Utána mintha minden megváltozott volna. Az iskolába hiányosan viszi a felszerelését. Azt mondja elfelejti elrakni. Házi feladatot is elfelejt néha írni. A tanítója szerint már kórós a feledékenysége. Már nekem is feltűnt a dolog és folyamatosan tanulok vele és táskát pakolunk együtt. Ez azért furcsa nekem, mert már második osztályos kora óta nem tanultam vele, csak ha dolgozat írás volt és ha valamit nem értett. Könyv hiánya is csak akkor volt, amikor véletlenül másik napra pakolt mint amire kellett volna, de ez nagyon ritka volt. Néha vannak nálunk otthoni problémák. Ez hangos veszekedésből áll, bár úgy gondolom nem több mint egy átlagos családban. Amikor "rosszcsont" szokott lenni előfordult, hogy erősebben megszíttam, mint kellett volna. Ez mind a stressznek és a feszült életvitelünknek köszönhető. Tudom, hogy nem ő tehet a gondokról. Ezért néha szégyellem is magam érte. Úgy gondolom, hogy talán pszichológus tanácsát kell kérnem, mert a tanulás is nehezebben megy neki egy picivel. Némi allergiája is van a fiamnak. Ez ősszel jön elő és két hónapig tart, amíg az őszi fűfélék virágoznak. Ez csak orrfolyásból áll. Az év többi részében nem okoz problémát neki. Ezt azért is írom, mert talán fontos lehet. Olvastam olyat, hogy az allergia is tanulási problémát okozhat. Kérem adjon tanácsot mit csináljunk, mert nem szeretném, hogy a tanulmányi eredménye is romoljon. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a feledékenység témában

        Kedves Anyuka! A feledékenységnek sok oka lehet ebben a korban. Legelőször is el kellene vinni a kisfiát a gyermekorvoshoz, hogy kiderüljön, hogy nincs-e esetleg vérszegénysége, vagy valamilyen más testi betegsége, ami okozhatja a panaszokat. Ha minden eredménye negatív, akkor kellene pszichológust felkeresni, hogy nem a családi konfliktusok, a stressz vagy valami hasonló lelki tényező okozza-e a problémát. Az allergia nem valószínű, hogy összefüggésben lenne a jelenlegi helyzettel, hiszen abban az időszakban, amikor allergiás jól teljesít az iskolában.


        Kérdés: 2012. február 28., 15:26; Megválaszolva: 2012. február 29., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: