csecsemő súlygyarapodás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítséget szeretnék kérni Öntől. Kisfiam 37+2 napra született 3960g-mal és 55 cm-el, probléma mentes terhességből, természetes szüléssel. Számítottunk rá, én is hatalmas baba voltam. Mivel lombikbébi program keretén belül fogant, kizárt, hogy elszámolták volna az időpontot. Születés után besárgult, majd a kórházat 3700g- mal hagytuk el. Csak anyatejet kap, a szoptatással a kezdeti nehézségeket leszámítva, problémám nem volt. Az elején igény szerint szoptattam, ami mostanra beállt magától 3-4 órára. Most 9 hetes és 6800g és 61cm. A hasfájást leszámítva semmi problémánk nincs. A gyermekorvos semmi rendellenességet nem talált, annyit javasolt, hogy mivel a testsúlya alapján már nem indokolt az éjszakai etetés, próbáljam meg elhagyni. Egy orvos ismerősünk viszont megijesztett bennünket, hogy ilyen mértékű gyarapodás nem normális, haladéktalanul vizsgáltassuk ki, mivel ez cukorbetegségre, máj- illetve pajzsmirigy problémára utalhat. Nekem mindkét szülőm inzulinos cukorbeteg. Nem tudom, mi tévők legyünk, nem szeretnénk elbagatellizálni a dolgot, viszont felesleges vizsgálatoknak sem szeretnénk kitenni a picit. Kíváncsiak vagyunk a Doktor Úr/Nő véleményére, mit javasol. Válaszát előre is köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a babák súlya, súlygyarapodás babáknál témában

Kedves Kérdező! Anyatejes babáknál teljesen belefér a normálisba ez a mennyiségű súlygyarapodás. Amikor a mozgásfejlődés megindul jobban és amikor kezdődik a fogzás, a kisebb megfázások a súlyfejlődés is lassulni fog ne aggódjon. Addig hadd tartalékoljon a kicsi. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekrovos

Kérdés: 2012. február 16., 09:36; Megválaszolva: 2012. február 17., 10:32
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba
Mit tegyek, hogy a kisfiam időben...
Kedves WebBeteg, Szeretném kérni a segítséget, hogy mi okozhatja a kisfiam esti elalvásának elnyúlását? Néhany hete kezdődött, hogy a 3 éves...