• Beszéd problémák továbbra is

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/nő! Korábban már kérdeztem őntől és választ is kaptam a témában. DE szeretnék tovább tájékozodni. Most abban az állapotban vagyunk, hogy a kisfiam, már mond egy két szót, de nem akar többet, mintha nem értené mit szeretnék tőle. Anya, apa, mama, pápá, papa, kaka, utánozza a cica hangját, és a kutyáét is....mindössze ennyi, bár esetünkben nagy szó, végül is eddig semmit sem beszélt. Ahogy tanácsolta sokat mozgunk, már amennyire időm engedi mert iker lányaim még csak 6 hónaposak. Szóval a gyurma is bevált, rajzolunk színezünk, most akarok majd festeni vele.... Nem tudom mit tehetnék még, hogy fejlesszem, remélem valóban minden rendben lesz vele, bár néha úgy érzem hogy sose fog rendesen beszélni. Lehet túl sokat akarok egyszerre. Vigyem el logopédushoz, vagy azzal várjam meg az ovit? Egyáltalán beveszik az oviba ha nem beszél? Tehetek még valamit amivel segítem? Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Veress Dóra válasza a beszédfejlődés témában

        Kedves Anyuka! Az oviban nem felvételi követelmény a beszéd, így emiatt nem kell aggódnia. Lehet, hogy a kisfiának nehézséget fog okozni, hogy nem tudja magát megértetni idegenekkel, és emiatt kicsit feszültebb lehet. Mindenképp pozitív fejlemény, hogy már szavakat mond a gyermeke, ez azt jelenti, hogy csak késésben van az átlaghoz képest, de nincs komoly szervi baja. Folytassák az eddigi játékos fejlesztést, illetve vigye el a kisfiát a gyermekneurológiára, ahol megvizsgálják és szükség esetén javasolnak olyan tornagyakorlatokat, melyek összehangolják a két agyfélteke működését ezzel is segítve a beszédfejlődést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 02., 11:39; Megválaszolva: 2012. február 06., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: