• Óvodáskori növekedés hangulatváltozásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam 5 és fél éves. Egy hónap alatt közel 3 cm-t nőtt és észrevettük, hogy erőteljes hangulatváltozásai vannak (az óvodában is szóltak, hogy befelé forduló és érzékenyebb lett). Pl.: ha valami nem a szájíze szerint alakul, akkor elkezd sírni, vagy hisztizik, dühöng. Mivel a családban harmonikus a kapcsolat, ezért az óvónők szerint a hangulatváltozása összefügghet a hirtelen növekedéssel. Ezzel kapcsolatban azonban semmit nem találtam a szakkönyvekben és az interneten. Hogyan lehet ezen segíteni? Mire kell ilyenkor figyelni?

        Kovács Piroska válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Szülő, Én sem tudok arról, hogy a hangulatzavar bármilyen összefüggésben lenne a növekedéssel. Amiről ír, az inkább azt jelzi, hogy a frusztrációs helyzeteket nem tudja megfelelően kezelni, megoldani a gyermekük. Mivel ez belső feszültségnövekedést eredményez, aminek levezetése nem éppen optimális, ezért ezeket a konkrét helyzeteket lenne érdemes szakemberrel átbeszélni, hogy eredményesen és hatékonyan tudják őt segíteni. A gyereket, mint oly sok másra, ennek érzékelésére és kezelésére meg lehet tanítani. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kérdés: 2012. január 13., 10:05; Megválaszolva: 2012. január 14., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy van egy újszülött fiam 13 napos, akit elvittem a házi gyermekorvoshoz aki megállapította hogy túl nagy a kutacsa, ezért Eurovit D vitamint írt fel, eddig értem is, csak hogy napi 5 csepp adagolást...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció