Autoagresszív 4 éves f(olyt2. )

Tisztelt doktornő! Az autoagresszív magatartás elmúlik-e 3 nap alatt? Voltam a gyermekkel két pszichológusnál Akit az ovi rendelt ki megállapította a megkésett beszédfejlődés tényét és hogy hercegnőként viselkedik az oviban a gyermek, kiszolgáltatja magát, akaratos. Az autoagresszió nem szerepelt az óvoda által kért a vizsgálatkérőn, s amikor rákérdeztem nem kaptam választ. MI lehet az oka? Csak arra kért "engedélyt az orvos, hogy a "hercegnőséget" kikezelje a gyerekemből. Elvittem privát rendelésre is a gyermeket, elmesélve a történetet és a jövőbeli terápiát. A másik pszichológus közölte, hogy a gyereknek elsősorban a logopédiai fejlesztés tehet jót, de az autoagresszívitással kapcsolatos kérdésemre ő sem válaszolt. Ezért teszem fel most Önnek is ezt a kérdést. Mikor, kinél és hol kaphatok választ erre a kérdésre? Talán csak úgy meg lehet bélyegezni egy négy évest anélkül, hogy ennek utánajárna egy szakember? Azóta ayres-terápiára is járunk, hátha segít a gyermeken. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a beszédkészség, autoagresszivitás témában

Kedves Anyuka! Valószínűnek tartom, hogy a szakemberek nem látták jelét az autoagressziónak a vizsgálat során, így nem is nyilatkozhattak arról, hogy fennáll-e ez a probléma. Azt javaslom, hogy egyelőre induljanak el a pszichológusok által kijelölt úton, fejlesszék a gyermek beszédkészségét. Ha javulnak a kommunikációs képességei, vélhetően a benne feszülő indulat is csökken. Az együttdolgozás során a szakember is jobban megismeri a gyermeket és tájékoztatja Önt arról, ha van oka aggódni az autoagresszivitás miatt.

Kérdés: 2011. november 05., 21:04; Megválaszolva: 2011. november 07., 21:08
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba