3 éves gyerek nevelése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 3 éves akaratos kislány nevelésével kapcsolatban kérném a segítségüket. Sajnos nagyon akaratos. És ez nem javult az idők folyamán és eddig nem találtam semmi eszközt ami használt volna. Apróságokon kiakad, pl.: nem akar hazajönni a gyerekorvos elől az utcáról, nem veszi le a cipőjét ha bejön, nem mos kezet wc után és ezek után a hisztiket kb 1 óra múlva hagyja abba. És nem tanul, hiszen nincsenek neki megengedve azok a dolgok amikért hisztizik. Ezenkívül egyáltalán nem fogod szót és eddig az alkalmazott módszereim nem használtak. Azt mondja, hogy nem és azért sem csinálja meg amit kérek, vagy amit kérek, hogy ne csinálja azt többször megismétli. Próbáltam már a sarokba állítást, de onnan is ki akar jönni. Természetesen nem engedem, ott kell fogni. Már ráütöttem a fenekére nem érdekelte. Elvettem a kedvenc játékát csak hisztizett miatt. Nem tudom hogyan tehetném szófogadóvá. Másfél éves korától bölcsődés, ott volt, hogy orvost hívtak hozzá úgy hisztizett, de azután ott már viszonylag jól viselkedett. Ott az orvos azt mondta, hogy vegyek neki homeopatiás nyugtatót, de azt nem vettem. Most megy óvodába és félek, hogy problémák lesznek vele. Kérem adjon tanácsot, hogyan kezeljem. Köszönettel Farkas Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza a dackorszak, hiszti témában

Tisztelt Kérdező! A gyermek fejlődéséről, egyéb területeken a viselkedéséről nem írt, így nehéz véleményt alkotni. Nevelési kérdésekben mindik a kitartó, egyértelmű, határozott, következetes hozzáállás a követendő. A család minden tagja hasonlóan viszonyuljon. Amennyiben lehetséges a hisztiket "figyelmen kívül kell hagyni", ha hosszadalmas, akkor is. Várják meg az óvodát, ha ott is komolyabb alkalmazkodási problémák jelentkeznek keressenek fel gyermekpszichológust( Akkor is kérhetnek persze segítséget, ha csak otthon és csak ilyen jellegű problémák vannak, ebben is tud játékos terápiával segíteni a szakember)

Kérdés: 2011. november 04., 13:25; Megválaszolva: 2011. november 06., 08:54
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba