Milyen bőrbetegség

Tisztelt Doktor Úr! Az egész tortúra július hónapban kezdődött. Az egész testem viszketni kezdett, mindkét lábszáram vádliján, piros 10 forintos nagyságú viszkető folt jelent meg, amelynek tapintása kemény, pörkös jellegű! A foltok hámlani szoktak és elsősorban melegvíz hatására erősen viszketnek. A neten a fényképeket nézegetve teljesen hasonlít a pikkelysömörre. Hydrocortison kenőccsel kenegetve enyül a folt. Ezt követően mindkét karomat égető viszketés jellemezte, amelyen átmenetileg segített a hideg vizes hűtés! Az ujjaim között, illetve az ujjaim oldalán pattanásszerű hólyagok jelentek meg, amelyek fájdalmasak voltak, pár nap alatt bebarnult, majd eltűnt, de mindig másik helyen jött elő! A hónaljamban, a has alatti részen, az övtájékon ovális alakú piros viszkető foltok jelentek meg, amelyek hol kidudorodtak, hol lapossá váltak, de nem tűntek el soha. A fenekemen, a combomon kemény tapintású viszkető dudorok jelentek meg, illetve a péniszem a fityma részen szintén dudor jelent meg, illetve a herezacskómon is több borsószem nagyságú dudor jelent meg erős viszketéssel. A legtöbb dudor hol kidudorodik, hol ellaposodik. Az egész mellkasomon apró gombostűfej nagyságú "felömlés"jelent meg, amely izzadság hatására rettenetesen viszketett. Megjegyzem édesapámnak már 4 hónapja hasonló tünetei vannak, mivel távol lakunk egymástól, nálam ezen tünetek akkor kezdődtek el, amikor találkoztam vele. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki a péniszemet meglátva rögtön azt mondta, hogy a rühesség tipikus jele, ezért a 24 órára felkenhető folyadékot és krémet írt fel! Végigcsináltam a kezelést, azonban a tüneteim nem szűntek! Itt kívánom megjegyezni, hogy sem én, sem édesapám nem vagyunk ápolatlanok, nem tartjuk olyan emberekkel a kapcsolatot, akik esetlegesen az ápolatlanság miatt lenne rühösség bőrbetegségük. Bár azt olvastam, hogy a rühességet ápolt személy is elkaphatja. Édesapám 4 hónapja járja az orvosokat, kipróbált mindenféle gyógyszert és kenőcsöt, ahogy én is, azonban édesapámnál egyik orvos sem jelentette ki, hogy rühesség lenne! A péniszén ugyanolyan dudor van, mint az enyémen! Mellékelek doktor úrnak fényképeket, amelyek közül az első 5 kép a bal hónaljamról, a többi kép a combom oldaláról és a has alatti részről készült. Kérem Tisztelt doktor úr segítségét a leírt tünetek és fényképek alapján, hogy milyen bőrbetegségben szenvedek? A hasonló tünetek alapján édesapámtól kaphattam-e el a betegséget? Nagyon szépen köszönöm előre is a doktor úr segítségét, megmondom őszintén, hogy kezdek depressziós lenni, mert annyira szeretnék már meggyógyulni. Maradok Tisztelettel: Kiss Gábor

Dr. Gál Mónika válasza bőrelváltozás témában

Kedves Kérdező!

A feltölteni sikerült 1 db képet megtekintve az első gondolatom- a leírás elolvasása nélkül- nekem is valamelyik atka dermatitisz volt. Ezek közé tartozik a rühesség is, amit bárki elkaphat és már a tünetek megjelenése előtt is fertőzhet. Ma már nem a "hajléktalamok" betegsége, bárki elkaphatja. Sajnos azonban egyszerűbb készítmények az Ön esetében már nem hatékonyak. Valamint a megfelelő fertőtlenítés is hozzátartozik a kezeléshez. Bőrgyógyászati szakrendelést keressen fel! Valamint tudjon róla, hogy a hatékony kezelés elpusztítja ugyan a kórokozókat, de a teljes kiürülésükig több hét is eltelhet, addig viszkethet még a bőr is.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. október 13., 10:32 ;Megválaszolva: 2011. október 14., 14:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy
Szép napot! Mellekeltem a képen nemi területemen levő anyajegyemet.Ön szerint mutassam meg a szűrésen? Eleg szégyellos vagyok, eddig ezért nem...
bőr probléma
Tisztelt Doktor nő/úr! Kb. 1 hónapja a bal talpamon megjelent egy általam, laikusként bőrkeményedésnek gondolt kb. fél cm átmérőjű, kemény...
Elváltozás a bőrön, fvéres seb
Tisztelt Webbeteg! A következő problémával fordulok önökhöz.Édesanyám hátán kb. fél évvel ezelőtt egy gennyes, véres seb. Nagyjából 5cm...
Melanóma gyanú
Tisztelt Címzett! Másfél éve vettem ki a jobb alakaromból egy elváltozott anyajegyet ami melanóma gyanús volt de a szövettnnál kiderült hogy nem...
Növekvő bőrgumó kisgyermek nyakán
15 hós kisfiamnak október óta van a nyakán egy kis narancsos színű kinövés. Kezdetben akkora volt, és éppen úgy is nézett ki, mint egy apró...