Rózsahámlás

2 hete van rózsahámlásom.Kaptam a bőrgyógyásztól kenőcsöt és azt a tanácsot, hogy csak zuhanyozni szabad, de azt is csak vízzel.Panaszaim még mindig csak fokozódnak. Ma kellett visszamennem gyógyszert nem kaphatok, mert van egy fekélyes vastagbélgyulladásom.Kérdésem az lenne, kb. mennyi a gyógyulási idő, mikor lehet visszamenni dolgozni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza rózsahámlás témában

Kedves Kérdező!

Rózsahámlás, azaz pityriasis rosea esetén 4-6 hét a gyógyulási idő. De csak abban az esetben, ha semmivel nem kezeli! Semmiféle kenőcs, hintőpor használata nem megengedett, valóban kerülni kell a tusfürdőket, szappanokat is. Ezek ugyanis megirritálják a bőrt, kifejezettebben és viszketőek lesznek a tünetek. Ilyen esetekben szteroid tabletta adására lehet szükség. A betegség nem fertőző, dolgozhat vele.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. október 05., 13:06; Megválaszolva: 2011. október 09., 16:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rozsahamlas
Kedves Doktor úr/nő! Angliaban elek, 1 hete jott ki rajtam a rozsahamlas nevu betegseg, amit itt meg is allapitott a haziorvos. Kerte mellozzem a...
Rózsahámlás vagy más
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Tegnap voltam bőrgyógyászaton, ahol rózsahámlást állapítottak meg nálam, de a doktornő levetetett egy cső vért...
rózsahámlás
Tisztelt Doktorúr/nő Tegnap voltam bőrgyógyászaton, ahol megállapították, hogy rózsahámlásom van. Elküldtek HIV és szifilisz vérvizsgálatra...
Véradás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy rózsahámlásos betegség ideje alatt lehet-e vért adni. Megtisztelő válaszát előre is...
Pityriasis rosea (rózsahámlás)
Tisztelt Doktornő! A helyi bőrgyógyász a 4 éves kislányomnál roseát állapított meg, a fürdés mellőzését javasolta arra a 4-6 hétre, míg...