• Rózsahámlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2 hete van rózsahámlásom.Kaptam a bőrgyógyásztól kenőcsöt és azt a tanácsot, hogy csak zuhanyozni szabad, de azt is csak vízzel.Panaszaim még mindig csak fokozódnak. Ma kellett visszamennem gyógyszert nem kaphatok, mert van egy fekélyes vastagbélgyulladásom.Kérdésem az lenne, kb. mennyi a gyógyulási idő, mikor lehet visszamenni dolgozni?

        Dr. Gál Mónika válasza a rózsahámlás témában

        Kedves Kérdező! Rózsahámlás, azaz pityriasis rosea esetén 4-6 hét a gyógyulási idő. De csak abban az esetben, ha semmivel nem kezeli! Semmiféle kenőcs, hintőpor használata nem megengedett, valóban kerülni kell a tusfürdőket, szappanokat is. Ezek ugyanis megirritálják a bőrt, kifejezettebben és viszketőek lesznek a tünetek. Ilyen esetekben szteroid tabletta adására lehet szükség. A betegség nem fertőző, dolgozhat vele.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. október 05., 13:06; Megválaszolva: 2011. október 09., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: