• Száj körüli bőrgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Két kérdésem lenne. Aknés bőrömre zinerytet és skinorent írtak föl, amik beváltak, viszont foltos, szeplős lett a bőröm. A kialakult foltokat mivel tüntethetném el, illetve mivel előzhetem meg a kialakulásukat? Eleinte naptejjel próbálkoztam, de nagyon zsíros, fényes lett tőle a bőröm (anélkül is nagyon gyorsan megizzad, kifényesedik). A másik kérdésem: a szám sarkában két oldalon vörös, pikkelyszerű, hámló bőrgyulladás alakult ki, mivel tudnám eltüntetni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A pigmentfoltokat lehet depigmentálni, erre alkalmas pl. az Unitone kenőcs. A száj körüli bőrgyulladás miatt hagyja el a fluoridos fogkrémet, figyeljen fokozottan a szájhigiéniára, öblögessen Corsodyllal, ha ez nem elég, kenje Canestennel.


        Kérdés: 2011. október 03., 16:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: