• Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először kb. 3 hete tapasztaltam, hogy a hátsó combjaim és fenekem találkozásánál, valami duzzanat szerű keletkezett, amely viszketett, és éget. Először azt hittem, hogy egy pattanás. Másnapra szinte teljesen elmúlt. Majdnem el is felejtettem, de sajnos tegnap este újból előjött. Most kb 20 cm -rel magasabban volt. Ma még érzem, de épp hogy. Mi ez? Kérem válaszoljon mielőbb. Nagyon félek.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás és a kép alapján a legvalószínűbb, hogy csalánkiütések(urticaria) jelentkeznek a testén.Az emberek többségének élete során egyszer-egyszer kialakul csalánkiütés, nem kell megijedni.Amennyiben nem tart 6 hétnél tovább, nem is szoktunk nagyon okot keresni. Ha tovább tart, többféle ok állhat a tünetek hátterében pl.gyógyszer, valamilyen fertőzés, esetleg étel amit fogyasztott,de gyakran nem tudjuk meghatározni pontosan.Amennyiben több tünet jelentkezik keressen fel bőrgyógyász szakorvost, addig is gyógyszertárban recept nélkül kapható antihisztamin szedését javaslom.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 29., 19:45; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés