• Veszélyes anyajegy?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Pár hete vettem észre egy anyajegyet a derekam alatt egy kicsivel. Már régóta megvan, de korábban még nem néztem meg közelebbről. Viszont miután ezt megtettem, észrevettem, hogy egy kis része fehéres árnyalatú. Itt egy közeli kép: http://img707.imageshack.us/img707/4820/anyajegy.jpg Lehet, hogy csak egy pattanás? Ahogy látom, a fehéres ponttól jobbra ki is emelkedik egy részen, tehát az anyajegy egy része lapos, egy része kiemelkedik, ill. alatta is van egy kis, picit világosabb barna rész. Megpróbáltam gyengén megnyomni, hátha pattanás és kijön, de nem jött. Nem viszket, nem fáj. Az anyajegy legnagyobb átmérője kb. 3-4 mm. Tudom, hogy egy kép nem helyettesíthet egy vizsgálatot, de a kép alapján Ön szerint veszélyes ez a "képződmény"? Esetleges válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Az anyajegyek bárminemű változása vizsgálatot igényel. A csatolt kép alapján is látható némi szabálytalanság, ezért dermatoszkópos vizsgálatot javaslok.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 20:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés