• Ezt mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/Nő! Szeretném megtudni, mi okzhatja a mellékelt képen látható jelenséget. A köröm alatt vékony (mm-nél vékonyabb)sötétszürke, vagy fekete csík, vagy pont jelenik meg, ami szépen lassan lenő a körömmel, és ez alatt mindig új képződik. Először azt hittem, hogy kívűlről került rá valami szennyeződés, de nem.Most már a köröm szélén is felfedeztem ilyen feketedést. Úgy néz ki, mintha aprú tüske (tüskék) lenne(lennének)a köröm alatt. Köszönettel: Tibor

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a köröm elszíneződés, anyajegy témában

        Tisztelt Kérdező! A küldött kép alapján apró köröm alatti bevérzésnek tűnik, melyet általában valamilyen sérülés, irritáció okozhat. Ha biztos abban, hogy nincs semmilyen külső hatás, pl. munkája során nem éri semmi sérülés a körömvéget, akkor javasolt bőrgyógyászati vizsgálat az ok kiderítése céljából.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 11:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy