• Pikkelysömör

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        PUVA kezelésre kell járnom és kiegészítőként Oxoralen kapszulát kell szednem. A betegtájékoztatóban olvastam, hogy károsítja a szemet, ha napfényre megyek. Erről nem beszélt a kezelőorvosom. 9 dioptriás szemüvegem van és napszemüveget nem tudok hordani. Mit tegyek?

        Dr. Gál Mónika válasza a pikkelysömör témában

        Kedves Kérdező! Nagyon jogos a kérdése. Az Oxoralen fényérzékenyítő anyag. Szedése nélkül a fénykezelés hatástalan a bőrére. Viszont a kapszula bevételét követően 24 órán keresztül tart a hatása, ezért szigorúan kötelező a napszemüveg viselése, ellenkező esetben súlyosan károsodhat a szeme!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 10:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy