• MIt tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Azzal a panasszal fordulnék önhöz, hogy áprilisban kezdődött egy olyan jellegű problémám hogy eleinte kismértékben hulla kezdett a hajam és érzékeny volt a fejbőröm tapintásra. Bőrgyógyászhoz fordultam megcsinálta az összes vizsgálatot vérkép,endokrinologiai vizsgálat és teljes fogröntgen majd minden teljes mértékben rendben volt. Azt a választ kaptam hogy hormonális eredetú a hajhullásom és felírt egy hajszeszt. Sajnos a probléma súlyosbodott az egész fejtetőmre kiterjed ez az érzékenység viszketés majd pattanások is megjelentek a fejbőrömön és egyre intenzívebben kezdett hullani a hajam. Ismét felkerestem a bőrgyógyászom azt álapitotta meg hogy szeboreas bőrgyulladásom van majd felírt egy sampont ez kismértékben csillapította tüneteimet de fejbőröm egyre érzékenyebb és a hajhullás sem állt meg .Most már a bal fülem felett is két pontban is elkezdett hullani a hajam. Kérdeztem a bőrgyógyászom hogy nem okozhatja-e panaszaimat valamilyen gomba de nemleges választ kaptam és nem is végzett gomba vizsgálatot mert szerinte az durva gennyesedéssel járna nem ilyen lenne a lefolyása. Teljesen tanácstalan vagyok és így 5 hónap elteltével mar nagymértékben megritkult a fejtetőmön a hajzatom és az alvás is problémát okoz fejbőröm érzékenysége miatt. Doktor Úr/Nő mit javasolna milyen vizsgálatra lenne érdemes elmenni ? Esetleg milyen készítményt próbálhatnék ki? A Nizoral ,Scin cap és szeboreas samponok csak kis mértékben enyhitették panaszaimat hajmosást követő órában az érzékenység enyhül. A gombás fertőzést mi alapján zárhatnám ki ? Esetleg gomba ellen milyen kezelést tanácsolna? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A seborrhoeás gyulladás és az androgén típusú hajhullás nem zárja ki egymást. A gyulladás csökkentésével lehet lassítani a hajhullás mértékét. A gomba természetes módon is jelen van a fejbőrön, mennyiségük a seborrhoeás fejbőrön megszaporodhat, de szájon át nem szoktunk gomba ellenes kezelésdt alkalmazni. A Nizoral sampon vagy a Micetal gél (ez is samponként használandó) tartalmaz gomba ellenes hatóanyagot is.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 17:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés