• Köldökpiecing

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/úrhölgy! A következő problémában kérném ki a véleményét: A párom (36 éves nő) 3 évvel ezelőtt rakatott a köldökébe piercinget. Akkor ú.n. "orvosi fém"-ből készítettet rakott be neki a "művész". Nagyon nehezen akart gyógyulni, hosszú ideig kellett kezelni krémekkel, tengerisós borogatással, de mivel csak nem gyógyult be rendesen/teljesen, arra gondolván, hogy nem bírja azt a fémet a szervezete, vettünk aranyat. Telt-múlt az idő, néha nyugodott a seb, néha fájt, levedzett (büdös gyennyedzett), majd újra úgy látszott, hogy rendbe jön... ...aztán pár nappal ezelőtt, a vízparton, "balatonos kézzel" hozzá nyúlt a párom (megpiszkálta). Másnapra -mint a mellékelt fotókon is látható- nagyon begyulladt, és szinte elviselhetetlenül fájni kezdett. Tanácsomra kivette a piercinget, és Betadinnel valamint Tetran kenőccsel kenegette, de eléggé gyenge eredménnyel: most néztem, kissé kezdett visszahúzódni a seb széle. Kérdésünk lenne -mármint a páromé- , hogy mi a további teendő: visszarakhatja-e még a piercingjét, vagy lehet-e valami súlyosabb gond is ebből? Tisztelettel várjuk a válaszát, amelyet előre is köszönünk.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a piercing témában

        Tisztelt Kérdező! A mellékelt képet nézve azonnal bőrgyógyász vagy sebészeti szakvizsgálatot javasolnék és minél hamarabb szájon át szedett antibiotikum szedését, mivel könnyen orbánc alakulhat ki az adott területen. Amennyiben ezidáig ennyi problémával járt a piercing, a továbbiakban nem javasolnám a viselését.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 12:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy