• Hiperhidrózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Évek óta fokozottan izzad a tenyerem és a talpam, nagy melegben a szám felett és az orromon és a homlokomon. A tenyerem és a talpam akkor is ha nyugalmi állapotban vagyok. Rettentő kellemetlen és úgy érzem egyre fokozódik. Kicsit utána olvastam az interneten ezért gondolom, hogy hiperhidrózis. Voltam már endokrinológusnál igaz nem feltétlen ezzel a problémával. Ő inzulin rezisztanciát állapított meg. Voltam pajzsmirigy vizsgálaton is. fT4 13,85 pmol/l, Thyreoidea- peroxidáz AAT 15,11. Az ultrahangvizsgálaton mindent rendben találtak. Igazából az lenne a kérdésem, hogy milyen szakorvoshoz forduljak ezzel az igen kellemetlen betegséggel. Mert fogalmam sincs merre induljak. Bőrgyógyász vagy lehetséges hogy pszichológushoz is kellene fordulnom? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Anikó

        Dr. Veress Dóra válasza a hiperhidrózis témában

        Kedves Kérdező! A hiperhidrózis lehet örökletes probléma, ekkor bőrgyógyászt kell felkeresni. Ha a verejtékezés éjjel-nappal egyaránt fennáll, akkor valószínűleg valamilyen más betegség áll a hátterében, azaz másodlagosan alakult ki. A háziorvossal csináltatni kellene egy vérképet és laborvizsgálatot, hogy ki lehessen zárni hematológiai okot, el kellene mennie nőgyógyászhoz és az ideggyógyászatra is, mert ilyen jellegű betegség is állhat a háttérben. Nem írja, hogy vizsgálták-e a női nemi hormonok szintjét is az endokrinológiai kivizsgálás során, mert ezek szintjében beállt változás is okozhat hiperhidrózist, és menopauzára utaló tüneteket.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 09:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 23:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy