• Köröm sérülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Évekkel ezelőtt a hüvelykujjam mindkét körmét, ütésből adódó sérülés érte. Semmi sem látszott, nem vérzett be, nem vált le, csak hepe-hupás lett. Aztán észrevettem hogy nem csak nem sima a felülete, hanem vízszintesen barázdált lett és ezek a barázdák szarusan sárgává váltak, könnyen le lehet őket kaparni. Esztétikalilag nagyon csúnyák, főleg a többihez képest, amiknek teljesen sima és szép a felületük. Kérdezném, hogy lehet-e valamit orvosolni rajtuk? Köszönettel: Krisztina

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a köröm témában

        Tisztelt Kérdező! Sérült köröm esetén gyakrabban alakul ki gombás fertőzés, ez is okozhatja a tüneteket,de lehet hogy csak maga a körömágy sérülése miatt néz ki így a körme. Érdemes lenne a körmökből egy gombatenyésztést végezni, amennyiben a vizsgáló orvosban is felmerül a gyanú a fertőzésre és ez alapján a megfelelő kezelést elindítani. Ha viszont a gombás fertőzés nem igazolódik, akkor sajnos a körömágy sérülés miatti deformitás már nem kezelhető.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 09:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés