• Hogyan kezeljem a napégést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Sajnos elővigyázatlan voltam, s a lábam a kelleténél jobban leégett. Ha rálépek, nagyon fáj-nem maga az égés, hanem mintha a húsomat marná valami. Panthenol sprayvel kezelem. Elegendő lesz ez? Milyen következményei lehetnek ennek?

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrégés, kezelés, napégés témában

        Ha nem volt hólyagos az égés, akkor elegendő lesz a Panthenol spray. Ha viszont hólyagok is kialakultak a bőrén, vagy gyulladás alakult ki az égés körül, ill. ha hőemelkedés vagy láz jelentkezik, bőrpír forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz.

        A fájdalom valószínűleg azért van, mert az érző idegek is érintettek voltak a leégés során, de ez az érzés 2-3 héten belül meg fog szűnni. Szedjen B- és C-vitamint, és igyon sok folyadékot!

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 00:14:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: