• Árpa szerű csomó a szemen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        körülbelül másfél hete kialakult 1 kisebb árpa a szememen! Vizes borogatást tettem rá várván megfakadását. Amely nem következett be. Ezután elmentem szemészetre ahol is kaptam rá kenőcsöt,szemcseppet. A csomó továbbra is csak nő! kontrollra visszamenve azt mondták, hogy ki kell tisztítani, de nem lehetséges mert be van gyulladva. 1hét múlva menjek vissza. Mit tegyek, hogy megoldódjon???

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A látott klinikai kép a lapján nem zárható ki egy aspecifikus helyen tünetet mutató, nemi úton terjedő betegség, a szifilisz lehetősége sem. Javaslom, hogy menjen vissza szemészéhet mihamarabb és jó lenne egy nemigyógyászati szakrendelést is felkeresnie, ahol egy egyszerű vérvizsgálattal ki lehet zárni ennek gyanúját. Addig is jó volna, ha nem szedne antibiotikumot, hogy a kórokozó ne váljon kimutathatatlanná.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 10:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés