• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért fordulok Önökhöz, mert szinte állandóan viszketek. Éjjelente véresre vakarom a bokáimat, a fejbőröm állandóan viszket. Sokszor aludni sem tudok a viszketéstől. Zuhanyzás után tele vagyok hatalmas vörös foltokkal a testem minden részén, amik kb. egy óra múlva múlnak el. Rengeteg sampont, tusfürdőt, szappant kipróbáltam már, de nem használt semmit! Köszönöm válaszát, hogy mi lenne a teendőm!

        Dr. Gál Mónika válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező! Nem kizárt, hogy a csalánkiütések egy speciális fajtája kínozza. Ismert meleg okozta vagy víz okozta csalánkiütés (urticaria) is többek között. Javasolt egy allergológiai kivizsgálás bőrgyógyászaton. Addig is szedhet antihisztamin tablettát (gyógyszertárban igen sokféle hozzáférhető recept nélkül), valamint zuhanyozzon langyos vízben igen rövid ideig. Forduljon szakemberhez, mivel az urticariához akár veszélyes oedema is társulhat!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 15:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés