• Bőrproblémák és méregtelenítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Évek óta problémám van a bőrömmel, illetve mostanában már a hajammal is. A bőrömön tinédzser korom elmúlta ellenére aknés gyuladások vannak (hát, nyak, tarkó, állszeglet), mitesszerek stb. vannak, a fejbőrömön pedig kis korom óta elő-előjövő korpa most már hajhullást is eredményez (demodex vizsgálat pozitív lett). Sok bőrgyógyásznál voltam mindegyik valami felületes kezelést javasol. A hajamra az összes létező készítményt, sampont, demodex elleni szert kipróbáltam. Jelentős javulásról nem tudok beszámolni. Az aknés bőrömre is a Dalacin T-től a Zyneritig, a Lubexylig mindent kipróbáltam, de sok értelmét nem láttam, talán annyi, hogy a gyulladt csomók valamivel hamarabb eltűntek, de ez így is több hetet vett igénybe. Mivel széklet ürítésem rendszertelen, (hol 3-4 napig semmi, aztán naponta), illetve a székletem állaga, színe is sokszor eltérő, ami talán betudható az éveken át tartó rendszertelen és egészségtelen táplálkozásomnak, mozgáshiányos életmódomnak. Úgy gondolom valamiféle emésztési problémám lehet, ami okozza a bőr tüneteimet, ezt talán orvosolhatná egy béltisztító, méregtelenítő kúra. Az interneten olvastam a Aloe Vera-s tea 3 hónapos használatáról, illetve a Colonix gyógykészítmény 1-2 hetes használatáról. Magas áruk ellenére kipróbálnám, ha tudnám, hogy ez hoz érdemi javulást a bőrömön, illetve az emésztésemben. Kérdésem az lenne, hogy ön ajánlaná ezek valamelyikét nekem a fenti tünetek tudatában, esetleg valami teljesen más gyógymódot, készítményt? (Nemrégiben voltam általános vérkép-vizsgálaton, semmilyen eltérés, kirívó eredményt nem találtak, illetve súlyproblémákkal sem küzdök.) Előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! Én előtte javasolnék még góckutatást, illetve szájon át szedhető antibiotikumot vagy ha ez sem elég, akkor retinoidot. Az emésztési panaszok rendezésre költséghatékonyabb lenne a Lactiv Acut kúra, húsban és zsírban, egyszerű szénhidrátban szegény étrend, bő folyadék, sok rost. Tapasztalat, hogy ez is működik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 10., 12:34; Megválaszolva: 2011. július 11., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés