• Nyirokcsomó duzzanatok a hónaljban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr! Kb. 3 hete mindkét hol az egyik, hol a másik hónaljamban csomókat érzek, amelyek mindig bőrpírral együtt jelentkeznek, és mindig fájdalmasak. A csomók 2-3 nap alatt elmúlnak, azonban újak jönnek helyettük. Azt kérdezném, hogy ez lehet-e valamilyen komolyabb betegség tünete?

        WEBBeteg szakértő válasza a szörtüsző gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Lehet, hogy valamilyen helyi irritáció - ruha, dezodor, fokozott izzadás, borotválás -kapcsán jön létre gyulladás. Valószínűleg verejtékmirígyek vagy szőrtüszők gyulladnak be. Ha a panaszok tartósak, mindenképp mutassa meg bőrgyógyásznak. Az ilyen tüneteket sokszor úgy is nehéz értékelni, ha látjuk, ilyenkor kiegészítő vizsgálatok segítenek. Pl. ultrahang annak eldöntésére, hogy egyáltalán nyirokcsomókról beszélünk-e. Súlyosabb betegségre az utalhat, ha egy vagy több nyirokcsomó tartós növekedést mutat, illetve egyéb általános tünetek jelentkeznek, pl.fogyás, hőemelkedés, láz, rossz közérzet.

        Tisztelettel:  Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-02 14:47:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés